I nesten 20 år var Halvard Eriksen den største goalgetteren på Fjellværøy ILs seniorlag. Da han la opp i 2008 hadde han totalt scoret 396 mål i seniorfotballen. Noen fra den ene sesongen han var i Hitra FK, de aller fleste for Fjellværøya.

Syv år etter at han la opp, har 43-åringen latt seg lokke til comeback – nå i sandstaddrakt.

- Ikke at det er noe spesielt mål for meg, men jeg kan jo nå 400 mål, sier Halvard Eriksen til Hitra-Frøya.

Han bedyrer at han ikke legger stort i dette comebacket.

- Jeg ble med på treningene for artighet. Men så ble det underlig til mas om at jeg også skal bli med i seriekampene. Jeg skal stille på de kampene jeg får til, forteller han.

Sandstad består av en gjeng mannfolk som først og fremst synes det er arti å spille fotball, og som har lagt lista deretter. Men etter at herrelaget ble gjenoppstartet for tre sesonger siden, har de hatt en jevn stigning i resultatene, etter at de den første sesongen endte med null poeng. I fjor kunne de bokføre både en seier og en uavgjort i sjettedivisjon.

I år tror trener Jimmy Glørstad at de skal klare å karre til seg enda noen flere poeng.

Og da satser dere på at Eriksen skal sørge for målene?

- Vi får se. Halvard er litt rusten ennå, men det er klart at det vi trenger, er en målscorer, sier Jimmy Glørstad.

Han mener de har en bedre tropp enn forrige sesong.

- Vi har fått tilbake blant andre Nidar Sælvåg fra Mausund, og har fått flere å velge i på keeperplassen. Troppen ser egentlig bra ut den. Vi har en stor stall, og vi har et samarbeid med Hitra FK som gjør at de har tre plasser på laget til hver kamp, slik at de som ikke får så mye spilletid i fjerdedivisjon, kan spille for oss. Så i år har vi trua på at vi kan ta noen seire og en del poeng, sier Jimmy Glørstad.

Sandstad serieåpner heime mot Mausund onsdag 29. april

Sandstad serieåpner heime mot Mausund onsdag 29. april (arkivbilde)