4. divisjon menn, Hitra FK - Frøya FK: 0-3 (0-1)

Hitra idrettspark var pyntet til skikkelig lokaloppgjør, med flagg, bandmusikk og over 300 tilskuere tilstede. Da var det ekstra godt for Frøya-spillerne å kunne ødelegge festen for hjemmelaget. Med hele 3-0 i protokollen ved kampslutt, var det ville jubelbrøl i bortegarderoben. Og utenfor sto Frøya-trener Ketil Fjæran og gliste bredt og lekte med trenerkollega på Hitra, Ola Vigdal, til ære for fotografen.

- Snakk med guttene, de fortjener all oppmerksomheten, sier Fjæran og vinker oss videre inn i garderoben. Der runger ja!ja!ja! mellom håndklær og fotballsko.

En av kampens beste spillere, Kristoffer Gaasø, oppsummerer det hele med ett ord: - Fantastisk!

På spørsmål i garderoben om hva som var forskjellen på lagene, svarer unggutten: - Vi bestemte oss for å vinne dueller, krige til siste slutt og score mest. Og det gjorde vi.

Kristoffer Gaasø

Utenfor går sportslig leder Stig Halvorsen og analyserer enda litt grundigere:

- Dette var bunnsolid av oss. Lagene er ganske like rent ferdighetsmessig, men vi er sterkere i viljen. Dessuten traff Ketil perfekt med taktikken. Det handler om å vinne kamper, han er god til å gi de unge muligheten, og viktigst av alt er at vi slipper ikke dem til i det hele tatt, med unntak av de få gangene vi sjøl gjør feil, sier Halvorsen til lokalavisa.

Hitra-trener Ola Vigdal er ditto skuffet.

- Årsverste. Det klaffer ikke. Frøya vil mer enn oss, sier Vigdal.

- Hvorfor blir det slik?

- I fjor var det vi som ville mest og vant begge kampene, og vi antok at de ville være veldig gira mot oss i dag. Men vi presterer årsverste, og det er synd når klubben har dekt på til fest. Nå får vi se framover, sier Vigdal.

Kampen

Ingen av lagene imponerte med overlegent spill, men FFK vant et overtall av duellene og var betydelig raskere enn Hitra-forsvaret ved flere anledninger. Seieren var derfor fullt fortjent.

Frøya scoret tidlig i begge omgangene. Det første etter nydelige dragninger på venstresida av Kristoffer Gaasø. Han la igjen ballen på rundt 20 meter. Der kom Aqqalu Lyberth, som knallet ballen i mål, utagbart for HFK-keeper Fredrik Årvik.

Kristoffer Gaasø fortsatte å lure HFKs høyreback Baard Strøm ved flere anledninger. Som da han kunne legge igjen ballen til sin makker på nytt, denne gang Sindre Johansen, som styrte ballen på utsiden av stanga.

0-2 kom ved en stortabbe av hjemmelagets Roar S. Hansen. Det vil si, han ser ikke/blir ikke varslet om at FFKs Jøran Adolfsen kommer innpå ham i ryggen. Adolfsen stjeler ballen, lurer keeper og øker ledelsen. Og punktum setter Kristoffer Gaasø, som er lynraskt frampå et innlegg fra Håvard Furberg midtveis i andre omgang.

ALLE DETALJENE OG FLERE BILDER FRA VÅR LIVE-OPPDATERING HER

Litt ampert på slutten

Ingen stygg kamp, men litt ampert på slutten med munnhuggeri etter taklinger. Det fører til at Karl Erik Bekken (Frøya) får sitt andre gule og dermed rødt kort, mens Hitras Slavomir Molnar får gult.

FFKs beste er etter vår mening Kristoffer Gaasø og Jøran Adolfsen. På HFK var det ingen som utmeket seg på samme måte. Roar Strand Hansen hadde stort sett kontroll i bakre rekker, bortsett fra det ene målet han må ta ansvar for.