På tross av det kjølige høstværet så kom det omlag hundre og femti foreldre og barn til Hjorteløpet i Fillan sentrum søndag. I bresjen for løpet sto Hitra Friidrettsklubb.

Det manglet ikke på entusiasme blant deltakerne. Jentegjengen Sigrid Aukan, Nicole Marie Jobotn, Johanne Berge Nordbotn, Jenny Berge Nordbotn møtte fornøyde opp.

- Vi gleder oss til å løpe og håper å ta med oss pokalen hjem til Knarlagsund i ettermiddag, sier de før de løper inn i mengden av myldrende barn.

- Vi er veldig fornøyde med oppmøtet idag, forteller Jan Kjølsø, en av arrangørene. - Med tanke på at det er så mange andre arrangement denne helgen er dette et fantastisk oppmøte.

Hjorteløpet er for alle aldersgrupper. De forskjellige årskullene løp tre forskjellige distanser. De yngste på 0-5 år løp den korte sløyfa, som gikk rundt treet på parkeringsplassen. Jenter og gutter fra 5-10 hadde en noe lengre sløyfe å løpe og de eldste løp fra utenfor Hjorten hotell og opp bakken utenfor frivillighetssentralen og rundt huset før de kom i mål.

På trappa til Hjorten hotell sitter Emil Melting og vokter pokalene.

- Den store her er for oppmøte. Det laget eller skolen som har flest oppmøte får ta den med seg hjem i dag, sier han og tilføyer at det var Strand oppvekstsenter som tok den med seg hjem i fjor.

- Det er noen færre her i år, men det er ikke verst været tatt i betraktning. I fjor var det strålende sol så det kan nok ha noe med saka å gjøre, forklarer Melting.

Alle løpene går raskt for seg med fem minutter mellom hvert heat. På startstreken står Lars Kvaale og skyter i startpistolen mens Solvor Moen og Logeman Alour viser vei i løypa. Nils Jakob Kjølsø tar i mot sprinterene på målstreken med saft og tid.

- Dette skal være organisert av friidrettsinteresserte på hele øya, men det er stort sett Hitra Friidretsklubb som står for begivenhetene her i dag. Vi vil også berømme Hotel Hjorten for å stille opp, de er til stor hjelp til å gjøre løpet mulig, medeler Jan Kjølsø før han annonserer nest løp.

På slutten av dagen står jubelen i taket da Knarlagsund går av med seieren for flest oppmøte. Jentegjengen var strålende glad og kunne stolt ta med seg pokalen tilbake til Knarlagsund i år.