4. divisjon fotball herrer

Frøya FK - Orkla 2: 2-1 (1-0)

Det var ikke så veldig mange som trosset kaldvinden og tok turen til Frøya idrettspark i kveld for å se Frøya møte Orkla 2. Men ut fra summingen blant publikum, skjønner vi at mange av dem var nysgjerrig på hva nysigneringen Alain Junior Ollé Ollé kunne bidra med i Frøya-trøya.

Dette var Ollé Ollé sin første kamp etter at han valgte Frøya etter en fotballkarriere som inneholder både tysk bundesliga, norske tippeligaen og Allsvenskan i Sverige.

Rett skal være rett; Ollé Ollé dominerte ikke banen i kveld. Men mot slutten dundret han ivei et par knallskudd i retning Orkla-keeperen som viste at kameruneren fortsatt har krutt i leggene.

Les alle detaljene fra kampen i live-oppdateringa her

Første kamp i Frøya-trøya

- Dette var min første kamp med nye kolleger, så jeg trenger litt mer tid til å finne formasjonen, sier Ollé Ollé til lokalavisa Hitra-Frøya mens lagkameratene en etter en kommer og gir et vennskapelig dask som takk for kampen og innsatsen. 2-1 seieren smakte godt for hele laget, som nå klatrer opp på 4. plass på tabellen etter to serierunder.

- Vi må fortsette å jobbe slik at vi kan komme mer direkte på mål, sier 1987-modellen når vi ber om hans vurdering av kampen og hans nye lag.

Alain Junior Ollé Ollé, samboeren og deres to sønner flyttet fra Trondheim til Frøya i vinter. Ollé Ollé hadde tenkt å legge fotballen mer på hylla, men jobben på Salmar og et godt inntrykk av Frøya Fotballklubb, gjorde viljen til å satse kom tilbake. Som 16-åring reiste han fra Kamerun til Uruguay, hvor han ble hentet til Tyskland av SC Freiburg. Siden har han vært klubbnomade og vist seg fram både i Stabæk, Åtvidaberg og klubber i Sveits og Italia, før han spilte for Byåsen og Brummundal.

Adolfsen matchvinner på straffe

På forhånd var dette ventet å bli en av vårsesongens tøffeste kamper, da Orkla 2 hadde med sju spillere fra 3. divisjonstroppen. Frøya stilte med god selvtillit, selv om det "bare" ble 1-1 i serieåpninga borte mot KIL/Hemne2 for en uke tilbake.

Det var en jevnspilt førsteomgang, der hjemmelaget sikret seg ledelsen.

- Mønsterangrep av Frøya hvor Ollé spiller fri Gus som skyter helt i krysset fra hjørnet av 16 meteren!!!, som det heter fra kampens live-oppdatering

Men andreomgang var knapt kommet igang før gjestene rullet opp på venstrekanten og stanget inn 1-1. Gleden var derfor stor i Frøya-leiren da Jøran Adolfsen kunne sette inn 2-1 på straffespark.

Les alle detaljene, bilder og video fra kampen i live-oppdateringa her

Se straffesparket i videoen (artikkelen fortsetter under videoen):

Treneren: Ny spiller på vei

Trener Ketil Fjæran er godt fornøyd med seieren, som gjør at Frøya har fire poeng etter de to første kampene. Og det uten for eksempel Aqqalu Lyberth i stallen (rødt kort i serieåpninga).

- Dette ble en jevn kamp, der vi er hakket vassere foran mål. Deffensivt er vi bunnsolid, men mangler litt siste tredel, oppsummerer treneren.

Og om nysigneringa?

- Ollé Ollé kunne satt skuddene, men han kommer seg. Dessuten har vi en ny spiller på gang, en tsjekker som har trent med oss de siste 14 dagene. Han får arbeidstillatelsen sin i morgen. Han er en kjempegod spiller, så det blir kjempeartig å ta ut lag framover, sier Fjæran med et glis.

Neste kamp for Frøya er borte mot Gimse på fredag.