Sigrid Vatn-Haugen (6) holder tommelen opp, og er klar for en ny runde på asfaltbanen. Ruben Kvilvang (7) vil også ta en ny runde.

Så bærer det utpå. Med en motorstørrelse tilpasset aldersgruppa, og med bremsene stilt slik at de ikke skal få for stor fart, kan barn fra seks år kjøre go-kart.

Med de små og lave bilene ser det ut som de kjører fortere enn de egentlig gjør på den brede banen. Men begge tar svingene uten å bremse ned mer enn nødvendig, og gasser på på de rette strekkene.

Etter ett par runder holder Sigrid handa opp for å signalisere at hun kjører ut av banen, og så kommer inn til en ventende pappa med et stort glis innenfor hjelmen.

NMK Frøya har nå cirka 25 gokart-kjørende barn fra seks år og oppover. Og det er åpent for flere å komme til.

Den siste helga i april arrangeres det lisenskurs for både go-kart og drifting (bil) på Frøya. Da kan man «kjøre opp», og få lisens til blant annet å kjøre konkurranser. Og det er ikke bare barn som kan kjøre go-kart.

Sigrids far, Svein Haugen, innrømmer at han selv er fristet.

- Hvis ungen starter på denne aktiviteten, så er det kanskje en god unskyldning for at far også kan begynne å kjøre, smiler han.

Leder i NMK-Frøya, Stig Tore Sørli, forteller at klubben vil ha faste go-karttrening på onsdager.

- Når lisenskurset er unnagjort, satser vi på å komme igang fast med treninger på onsdagene. Vi har plass til flere i klubben, og det er ingen øvre aldersgrense, sier Stig Tore Sørli.