Roller Derby er en relativt fersk sport hjemme i Norge. Nidaros Roller Derby var første lag i landet, i dag er det kommet til åtte nye lag og flere blir det. Som en del av det internasjonale forbundet for Roller Derby konkurrerer Nidaros mot lag fra hele verden om plassering i toppdivisjonene. I år avanserte Nidaros til en god plassering i 2. divisjonen, og satser nå for toppdivisjonen.

Alt styres av spillerne

- Det er ekstra gøy når vi gjør det så bra. At vi skulle få en såpass høy plassering i 2. divisjonen hadde vi ikke forventet, forteller Monica Kristoffersen.

Hitterværingen er bosatt i Trondheim og er en aktiv del av det etter hvert så populære Roller Derby-miljøet. Kristoffersen forteller at sporten krever mye taktikk, samarbeid og styrke.

- Og noe av det jeg liker best er at det er vi spillerne som styrer alt selv, fortsetter Kristoffersen.

På rulleskøyter i USA

Til høsten skal de til USA, hvor de skal konkurrere i playoff, og målet er en plass i Championship. Det blir flere lange turer, og som en sport som drives utelukkende av spillerne selv krever det ekstra jobb med dugnadsarbeid og sponsoravtaler.

- Vi ser at interessen for sporten øker. Det blir flere lag i Norge, og det gjør det også lettere med sponsorer. Siden vi skal til USA i august for å spille der, arrangerer vi også slike loppiser som på Ansnes i helga, sier Kristoffersen.

Det er også startet et eget landslag i Norge. De deltok i verdensmesterskap i 2015, og nå starter opptaket til VM 2017.

- Miljøet vokser, og det er veldig gøy når vi ser at det er mulig å gjøre det såpass bra internasjonalt, sier Kristoffersen.