Sent onsdag kveld var det klart; Hitra er ute av NM forjuniorer (G19) på bekostning av Orkanger. Noen få minutter tidligere så detlangt lysere ut for hitterværingene, som ledet 2-0 ved pause, og haddenoenlunde kontroll over det hele på stillinga 2-1 ved ordinær spilletid.

Men kampen hadde da vært intens i 90 minutter og krampahadde i lang tid tatt flere av hjemmelagets spillere. Dette, pluss skader, gjordeat det var lagt til flere minutter spilleforlengelse. Og det var tre minutterpå overtid at Orkanger fikk kranglet inn målet som sikret ekstraomganger.

Ingenav lagene greide å utnytte 2x5 ekstraminutter til noe som helst, og dermedmåtte 1. runde i NM avgjøres på straffespark-konkurranse i flomlyset. Hjemmelagets keeper Adrian P. Ranheim bet sammen tennene ienda noen minutter. For han ble sterkt skadet i ankelen allerede i førsteordinære omgang. Men uten keeper-reserver, spilte han kampen ut, sterkthaltende. Adrian var i nærheten, men klarte ikke å stoppe Orkangers skyttere.Og da Hitra bommet på to av sine straffer, var det klart at Orkanger fikkavansementet til 2. runde.

- Jeg er stolt av gutta, sier kaptein Eirik Athammer i etforsøk på å svelge skuffelsen rett etter kampslutt.

- Bittert, veldig bittert, sier trener Otto Stub.

- Vi var så nær. Skuddet vårt i tverrliggeren og ned i førsteomgang var over målstreken, mener spillerne. Og situasjonen før utligningsmåletvar egentlig frispark til oss. Så vi var så nær, selv om de var bedre enn oss i2. omgang, sier Stub, før han legger til.

- Ok, men det har vært to artige og spennende kamper, da.