Daniese Sæther fra Frøya har i ettermiddag tatt bronse i europamesterskapet i Taekwond-do i Liverpool.

- Det føles veldig godt og bra å få en medalje i EM. Det var så nære med Russland også, men det tyder på at jeg må jobbe enda hardere til neste gang, sier bronsevinneren sjøl - relativt jordnært - til lokalavisa Hitra-Frøya nå i kveld.

Daniese vant første runde mot skotske Tanner tidlig i ettermiddag. Deretter utklasset hun den svenske utøveren 5-0, før det ble knallhard motstand mot Bulgaria i kvartfinalen. Deretter ble det 3-2 i tap mot Russland i semifinalen, Russland som senere i dag gikk hen og tok gull. Siden det ikke gås bronsefinale i teakwon-do, deles det ut to bronsemedaljer.

Den unge frøyajenta har i kveld fått medaljen sin og gliser nesten hodet rundt i arenaområdet.

Treneren i ekstase

Lokalavisa snakket med lagleder Jens Christian Reberg i Frøya og Hitra Taekwon-do Klubb bare minuttet etter at treneren hjemme i Norge fikk bekreftet det han hadde regnet seg fram til på egenhånd; Daniese Sæther har imponert alle og tatt medalje.

- O, oi, oi! Fy f...! Steiki!

Reberg klarte ikke å holde kraftutrykkene tilbake da det ble bekreftet at eleven gjennom mange år er medaljør i øvelsen mønster. Selv fikk treneren sett Danieses kamper via strømmetjenester fra den britiske arrangøren. 32 nasjoner stilte til start i øvelsen og i samme klasse som Daniese. Frøyværingen kjempet seg gjennom utslagings-konkurranser fram til semifinalen, før hun møtte overmakten.

- Hun var virkelig i slaget i dag. Og nå er jeg virkelig oppskjørta. En bronsemedalje...!

- Hva sier man i en sånn stund?

Daniese Sæther og lagleder Jens Christian Reberg i Frøya og Hitra Taekwon-do-klubb, her fotografert foran fjorårets EM.

Stor idrett

- Nei, hva i alle verden sier man... Jeg er så glad på hennes vegne for hun har trent mye, vært syk i jula, hun hadde ikke helt turen da hun gikk mønster under NM i fjor høst.. Så går hun og blir nummer tre i Europa, i en av de største individuelle idrettene i verden. Hun er fantasisk!

Reberg hadde på det tidspunktet ennå ikke fått kontakt med Daniese. Men han tror hun er helt i skyene av begeistring over egen prestasjon akkurat nå.

- Det ble 3-2 tap for Russland, som tok gullet. Jeg tror hun har potensiale til å ta den russeren neste år.

- hvordan tror du hun er akkurat nå?

- Hvis hun er like glad for denne bronsen som for alle andre medaljene eller gode prestasjonene hun hadde da var yngre, ja, da er hun nok helt i skyene nå. Og husk at vi bare er halvveis i mesterskapet, det er en konkurransegren igjen.

- Nå står vi her og har pinadø klart det!

Treneren, som er på Frøya en gang i måneden for å følge opp utøverne, er også begeistret over at den ambisiøse målsettinga klubben satte seg for tre år siden, ble innfridd med dagens prestasjon.

- Jeg var rundt på Frøya for tre år siden for å jakte hovedsponsor til Frøya og Hitra Teakwon-do klubb. Da sa jeg at målet var å få en av utøverne våre på landslaget i løpet av tre år. Og at vi kanskje skulle vi være så ambisiøse å si medalje i et internasjonalt mesterskap. Men jeg trodde vel ikke helt på medalje-ambisjonen der og da. For det er så krevende i en så stor idrett. Men nå står vi her og har pinadø klart det! Nå sier jeg vi, men det er jo Daniese som har gjort jobben.

- Men du har vel din andel i æren, du også?

- Jeg prøver å støtte oppunder og være på Frøya en gang i måneden. Det er ikke det samme som vært der daglig, så det jeg gjør sånn administrativt er en beskjeden del av det hele, svarer han.

Europamesterskapet pågår fram til søndag.