Han var regnet som en av de største fotballtalentene Frøya hadde avlet. Aqqalu Lyberth ble av flere trenere vurdert som frøyaspilleren som hadde muligheten til å kunne spille toppseriefotball en gang i framtida.

For to og ett halvt år siden gikk han til Nardo, og som 20-åring fikk han en full sesong i 2. divisjon. Men fjoråret ble et skademareritt for Aqqalu. Med først en lyskeoperasjon som mislyktes, og så en ny, gikk hele sesongen tapt.

Og nå har Aqqalu lagt bort sine ambisjoner som toppspiller. Noe Frøya FK vil nyte godt av.

- Det gikk jo bra det første året i Nardo. Men fjorårssesongen ble en nedtur. Så begynte jeg etterhvert å legge andre framtidsplaner enn fotballen. Jeg har startet på flygerutdanning, og samtidig har jeg skaffet meg jobb på Salmars oppdrett i Froan, hvor jeg jobber annenhver uke. Men jeg klarer ikke å la være å spille fotball. Dermed passet det fint å komme tilbake til Frøya FK igjen. Det er flere gamle fotballkompiser tilbake i klubben nå, og jeg gleder meg til å spille i lag med dem igjen. Og jeg tror jeg skal kunne bidra for Frøya i fjerdedivisjon, sier Aqqalu Lyberth, som når lokalavisa snakker med han tirsdag, ennå ikke er hundre prosent sikker på om han kan spille fredagens sesongpremiere mot Kvik på Nabeita.

- Jeg har ikke avklart det med arbeidsgiver ennå. Og det vil nok bli slik at jeg ikke kan spille alle kampene i sesongen. Sånn er det når jeg har ordnet med turnusarbeid i Froan, sier han.

Etter at Frøya FK ga opp sin toppsatsing, hvor de hentet storparten av spillerne i sin førsteellever utenfor Frøya, er årets spillerstall, med noen få unntak, spillere som enten har vokst opp på Frøya, som bor her, eller har sterk tilknytning til øya.  Det forhindrer ikke at Frøya har et sterkt lag på papiret, men blant andre Richard Meland, Jøran Adolfsen, Lars Larsen og Aqqalu, med erfaring fra høyere divisjoner.

- Jeg tror vi har et lag som kommer til å hevde seg. Som alltid er det jo dette problemet med at det er ei gruppe som har trent på Frøya, og ei som har trent i byen gjennom vinteren. Men får vi til samspillet, kan dette bli bra, tror Aqqalu Lyberth.