For første gang i historien klarte Hitra Vektløfterklubb å bli kvalifisert til NM Lag for seniorer. Det er 4 klubblag som kjemper om 3 medaljer for kvinner og menn.

– Vi deltok med et lag for menn med 5 utøvere derav 1 kvinne med på laget som det er anledning til.

– Vi klarte å kapre 3. plassen og bronsemedaljen i Norgesmesterskapet for klubblag. Dette resultatet henger høyt og vi er svært godt fornøyd, sier vektløfterveteran John Birger Brevik.

Remy Heggvik Aune, Mikal Akset, Marius Haranes, trener Runar Klungervik, Ronja Lenvik og Rasmus Heggvik Aune ble det tredje beste laget i landet. Foto: Hitra vektløfterklubb

Hitra vektløfterklubb har laget følgende rapport fra helgas gode prestasjon:

«Stevnet startet for vår del med Ronja Lenvik og Marius Haranes i 3. pulje.

Ronja løftet seriene 68-72 kg i rykk og 86 kg i støt, Hun var fornøyd med serien i rykk, men ikke fornøyd med støtkonkurransen da dette er noen kg under det hun har som personlig rekord.

Marius løftet seriene 87-91 rykk, noe som er 1 kg under persj .I støt løftet han 106-110-113 kg noe som er 3 kg mer i ny pers i støt. 5 godkjente løft for Marius og meget godt fornøyd med konkurransen. Etter denne pulja hadde vi 3 plass.

I 4. og siste pulje hadde vi 3 utøvere, Rasmus Heggvik Aune, Remy Heggvik Aune og Mikal Akset.

Det startet med Rasmus som på tross av sykdom klarte startvektene sine i både rykk og støt, 93 kg i rykk og 125 kg i støt, noe som var meget viktig for å få registrert poengsum i konkurransen.

Videre løftet Remy med seriene 108-111-114 kg i rykk og seriene 145-150-153 i støt. Dette er pers i rykk med 2 kg og ny pers i støt med 1 kg. 6 godkjente løft og veldig godt løftet. Remy Heggvik Aune ble også premiert for 3 beste løfter i mesterskapet.

Vi lå nå på 4. plass før vår siste utøver og ankermann på laget Mikal Akset skulle løfte. Mikal løftet 120 kg i rykk etter å ha bommet på de 2 siste rykkene. I støt gikk det mye bedre med seriene 150-156-160, 3 godkjente støt og en ny personlig rekord i denne øvelsen med hele 8 kg.

I Lagkonkurransen er det kun poeng som teller. Det var en svært spennende konkurranse og vi klarte etter meget god innsats fra alle utøverne samt god coaching fra trener Runar Klungervik (med god trenerhjelp av Ronja og de andre utøverne) å kapre 3. plassen og bronsemedaljen i Norgesmesterskapet for klubblag».