- En av dere som sitter her kan sannsynligvis få muligheten til å hospitere hos Rosenborg. Det er noe vi må prøve å få til. Tenk på det. Men det vil kreve stor innsats og målbevissthet å komme gjennom nåløyet.

Det sa Tore Grønning, utviklingssjef i Rosenborg, da han denne uka deltok under Hitra FKs kickoff-arrangement foran sesongstart. Klubbens årlige kick off gikk av stabelen i en fullsatt Ægirsalen med gutte- og jentespillere fra 13-årslaget og opp til seniorlagene. I tillegg til innlegget fra Tore Grønning, ble det en presentasjon av lag og trenere, og informasjon fra klubbens styre.

- Det er nå det braker løs, sa Kjersti Rønningen, leder i Hitra FK til samlinga av spillere og lagledere.

Individuell spillerutvikling

Samarbeidsavtalen med Rosenborg fikk naturlig nok mye av oppmersomheten. Da Rosenborg ønsket å satse mer på individuell spillerutvikling, og få flere trønderske talenter inn på A-laget, tok de kontakt med Salmar.

I år ble kontrakten med Salmar undertegnet og utviklingsavdelingen ble omdøpt til Salmar-akademiet. Avtalen gir fem millioner årlig i tre år til spillerutvikling, som også Hitra FK og Frøya FK skal nyte god av.  I avtalen ligger blant annet at RBK deltar på kick off-samlinger både hos Hitra FK og Frøya FK i forkant av sesongen.

- Mulighet for hospitering

- Gjennom Salmar-akademiet skal vi stimulere, inspirere og påvirke Hitra FK og Frøya FK til å utvikle bedre spillere. Det skal vi gjøre gjennom fire ambassadørsamlinger på Hitra og Frøya, RBKs fotballskole og trenersamlinger, forklarte Grønning.

Kjersi Rønningen i Hitra FK mener samarbeidet med Rosenborg og Salmar-akademiet vil få stor betydning for spillerutviklingen i klubben.

- Hitra Fotballklubb setter utrolig stor pris på å får være med i samarbeidsavtalen med RBK og Salmar gjennom Salmarakademiet. Dette gir klubben en unik mulighet når det gjelder spillerutvikling på guttesiden, og det favner bredt da det er fra 13 – 19 år. Slik avtalen er utformet nå med utviklingshelg, RBK-ambassadør og trenerforum, besøk på Lerkendal, er dette med på å gi påfyll både til våre spillere og trenere, noe som vi verdsetter høyt, sier Rønningen.