I går kveld hadde Frøya FKs seniorlag en solid treningsøkt i både solskinn, striregn og vind. På plass på Frøya Idrettspark, var også den tilbakevendte treneren Ketil Fjæran. Sist Fjæran trente A-laget på Frøya var i perioden 2005 og ut 2008.

- Da jeg tok over Frøya den gang, lå de an til nedtrykk i 4. divisjon, forteller Fjæran.

Ledet laget til opprykk

Etter at han tok over som trener, ble det til sammen tre andreplasser på seniorlaget og året etter at Fjæran dro, rykket de opp til 3.divisjon. Siden 2008 har Fjæran fortsatt som trener for forskjellige lag, men ikke med noe fast engasjement.

Han har siden sin tid på Frøya, holdt kontakt med øyregionen, forteller han.

- Jeg hele tiden fulgt med Frøyas seniorlag. I fjor var jeg i tillegg på en del av deres kamper, sier Fjæran.

Ambisjoner og forventninger

Treneren har et ungt lag i år, men det forhindrer ikke treneren i å ha ambisjoner på lagets vegne.

- Det som er forandringen fra i fjor, er at jeg har min egen måte å tenke fotball på. Jeg har en veldig offensiv stil og en annen spillefilosofi enn for eksempel i fjor, uten at det skal være til forkleinelse for den tidligere treneren, for han var dyktig, sier Fjæran.

- Det er et ungt lag på Frøya i år, og det  vil nok ta litt tid for spillerne å absorbere det jeg står for og det jeg lærer dem. Vi har laget oss en sportsplan, og der har vi satt som mål at vi skal ligge på øverste halvdelen av tabellen i år, forteller treneren.

Årets sesong starter nå til helga, lørdag den 18. april, med hjemmekamp mot Buvik 2.

Lokalavisa Hitra-Frøya kommer tilbake med mer Frøya FK og fotballstoff fra hele øyregionen i fredagens avis.