Til tross for at de knapt har nok spillere, topper Hitra G19 avdelingen sin før siste kamp mot KIL/Hemne klokka 20 på Hitra.

- Vi har vel ni faste juniorspillere og må fylle på med en fire-fem G16 spillere for å stille et lag. Samtidig gjør dette at vi blir veldig samspilte siden folk spiller på faste plasser. Men får vi skader eller folk ikke kan komme, er det en klar ufordel. Vi måtte faktisk trekke oss fra en kamp mot Utleira på grunn av at vi hadde for få folk. Da vant Utleira automatisk og det er bittert. Vi slo dem jo 7-0 hjemme, ler Terje Jørgensen som er assistenttrener.

Otto Stub er hovedtrener for laget, men var ikke tilstedet da lokalavisa var innom treninga på mandag.

Må vinne hjemme

Hadde Hitra vunnet bortekampen også, hadde de allerede vunnet førstedivisjon, avdeling 2. Isteden må de slå KIL/Hemne hjemme nå, siden Utleira leder med et poeng.

- Orkla 2 spiller mot Charlottenlund og sistnevnte er det nest svakeste laget i avdelinga. Derfor vinner nok Orkla. Da må vi vinne også, siden vi er likt på poeng med dem. Orkla spilte vi uavgjort mot tidligere i år og har vært jevne med dem siden spillerne har vært 16-åringer. Så vi trenger støtten fra publikum for at vi skal vinne. Og vi må helst vinne mye også siden vi kun leder med 16 plussmål, mener Jørgensen.

- 16 plussmål? Det må jo mye til hvis dere skal tape på målforskjell?

- Hehe, det kan du si, men man vet aldri i fotball. Får Orkla noen tidlige mål, kan det fort renne inn mange. Vi må uannsett vinne.

Vinner Hitra, venter en motstander fra den andre avdelinga, som for det meste består av lag fra nordlige deler av Trøndelag.

- Bruker Bayern München som inspirasjon

De fleste på laget er på plass og noen måtte ha smilehjelp. Bakerst til høyre er Terje Jørgensen. Foto: Rune Eian.

- Hva er grunnen til at dere er såpass gode i år?

- Vi har en klar strategi med å spille 4-3-3 med sterk defensiv organisering. Vi lokker motstanderen opp i banen og bruker de kjappe kantene våre til å kontre dem i senk. Tenk deg Bayern München under Jupp Heynckes da de vant alt de kunne. Der har du inspirasjonskilden vår.

Totalt har Hitra scoret 34 mål, som er det samme som Utleira, men med en kamp mindre spilt. Samtidlig har de sluppet inn kun fire mål, men Utleira som foreløbig topper tabellen har 21 baklengs.

PS: Som sitt bidrag til årets TV-aksjon, gir fotballklubben all kampinntekt (kiosk og loddsalg) fra denne kampen til aksjonen.