Torgeir Herje Bergrem, med halve slekta si fra Hitra, var best i dagens kvalifisering i Big Air under X Games Oslo. Han har dermed markert seg som en sterk norsk kandidat før lørdagens finale på megahoppet på Tøyen.

Som lokalavisa omtalte tidligere i vinter, fikk sowboardr Torgeir Herje Bergrem delta i denne svært prestisetunge konkurransen til tross for manglende ranking. Herje Bergrem mistet verdifulle rankingpoeng på grunn av en uheldig trekning i konkurransen Air & Style i Beijing før jul. Derfor ble han belønnet med et wild card.

Snowboardkjører Torgeir Herje Bergrem fotografert i forbindelse med Snowboard-VM i Oslo. Foto: Larsen, HÂkon Mosvold, NTB scanpix

– Til tross for omgangens nest beste score, ble Bergrem slått ut av den japanske megastjernen Yuki Kadono. Nå er han sikret plass basert på en grundig vurdering av sportsgruppen. Vi må jo ha med de beste, fortalte Henning Andersen i X Games Oslo.

Torgeir Herje Bergrem har halvparten av sitt familieopphav fra Hitra, og hadde i jula noen få reisefrie døgn som ble tilbringt sammen med familie og venner hos bestemor Ingrid Herje på Fillan/Ansnes.

Norges Torgeir Herje Bergrem bor i Klæbu, men har halve slekta fra Hitra. Her kjører han i mål i mennenes slopestyle under OL i Sotsji i 2014. Foto: MIKE BLAKE, Reuters

X Games er en årlig sportskonkurranse innen en rekke grener kategorisert som ekstremsport, som er kontrollert og arrangert av den amerikanske sportskanalen ESPN.

X Games er delt opp i sommer- og vinterkonkurranser, der Vinter-X Games holdes i januar eller februar. Normalt kjøres konkurransen i Aspen, Colorado (USA), men har de siste årene også hatt en europeisk versjon i Tignes, Frankrike. I år holdes konkurransen første gang konkurransen i Norge. ESPN og TV 2 arrangerer X Games i Oslo fra 24. til 28. februar i samarbeid med SAHR Concepts.Det skal konkurreres på snowbard og ski i Big Air-hopp og halfpipe.