Mens andre russ har mer enn nok med å komme seg hjem etter fest, har Maja Udtian arrangert et stort tredagers dragrace-treff og vunnet en NM runde.

- Det er ekstra stas å vinne på hjemmebane og veldig moro å slå ut guttene i klassen min, forteller Udtian.

Det ble et usedvanlig spennende race mellom Udtian og motstanderen. De lå side om side hele veien, men Udtians bil nådde målstreken noen centimeter før rivalen.

Eneste i øyregionen i finalen

Det er 10-12 race man må igjennom og du man får poeng etter hvor bra man har gjort det i racet. Til slutt regnes poengene sammen og den med høyest sum vinner hele NM eller i en Nordisk cup .

- Jeg vil prøve å få med meg så mange race som mulig, men racene arrangeres i hele Norden så det blir mye utgifter og langt å reise, forteller Udtian.

Førsteplass denne helga gjør at Islanders kommer til å delta på flere stevner. Udtian var den eneste fra øyregionen som kom til finalen, de andre gikk ut i semifinalen. Tormod Aarvik, som arrangerte racet sammen med Udtian, forteller at selv om de andre ikke kom til finalen er det det en stor bragd å komme til semifinalen.

- Det er såpass tøffe konkurranser så vi må si oss storfornøyd med prestasjonen, sier Aarvik.

Veldig gode tilbakemeldinger

Det er fem år siden det ble arrangert en konkurranse innen dragrace på Frøya flyplass. Tilbakemeldingene fra helgas konkurranse har vært utelukkende positiv.

- Deltakerne på stevnet har et ønske om at vi arrangerer konkurranse også neste år, sier Aarvik.

Han bekrefter at det er store muligheter for at det blir dragrace neste år for da er det er det jubileum. I 1987 var det nylagt asfalt på flyplassen og da arrangerte Islanders siden det første dragracet i Trøndelag.

NMK Frøya har vært pådrivere til å arrangere dragrace-løpet og har vært en kjempegod samarbeidspartner.

Mye planlegging ligger bak

Både Aarvik og Udtian forteller at det er voldsomt mye planlegging før et så stort arrangement. Det er veldig strenge regler å forholde seg til, blant annet innen sikkerhet. Det er et krav om at det skal være ambulansepersonell og lege tilstede som er godt kjent med sporten. Brann- og beredskapspersonell må også være på plass hele helga.

- Dette er den største utgiftsposten vår, sier Aarvik.

Bare legen tar 1300 kroner i timen. Aarvik anslår at i faste utgifter koster arrangementet 70-90 000. Da er ikke drivstoff, deler og andre utgifter hvert enkelt team har medregnet. Uten sponsorene hadde det ikke vært mulig å gjennomføre arrangementet.

- Vi er veldig takknemlige for alle sponsorene våre som har vært veldig rause, sier Udtian.