Vektløfting

Hitra vektløfterklubb deltok lørdag i regionmesterskap i Nordenfjeldske Vektløfterregion. Hitra-klubben stilte med ti løftere i et mesterskap som har bedre deltakelse enn på lenge, ifølge Hitra vektløfterklubb. I alt var nesten 70 løftere samlet i Trondheim.

- Oppsummert er vi fornøyd med innsatsen i dette mesterskapet, alle løftere fra Hitra Vektløfterklubb kom hjem med medaljer. Det lover godt og vil også være motiverende for videre trening, skriver klubben i sin oppsummering. På sin Facebook-side har klubben oppsummert hver enkelt løfter. Herfra sakser vi:

Ronja Lenvik fra Hitra VK vant klasse 53 kg med 39 kg i rykk og 51 kg i støt. Hun hadde seks godkjente løft. Det ga 139 poeng. Dermed plasserte hun seg foran Hannah Økland, Trondheim AK som oppnådde 134 poeng med 44 kg i rykk, 58 kg i støt og gull i klasse 69 kg. Åse Johanne Berge fra Hitra VK tok tredjeplassen poengmessig med 130 poeng. Hun fikk forøvrig sølv i klasse 53 kg med 35 kg i rykk og 47 kg i støt.

Øystein Aleksander Skauge, Nidelv IL løftet seg sikkert inn til bestemannspremien i ungdom menn. Nummer to poengmessig ble Kim Aleksander Kværnø, Hitra VK med 75 kg i rykk, 94 kg i støt og 256 poeng. Han vant klasse 62 kg.

Leif Hepsø, Namsos VK, ble mest blant veteranene. Han oppnådde 342 masterspoeng. Dermed slo han Jan Nystrøm, Trondheim AK, som oppnådde 336 masterspoeng, mens Jøran Herfjord tok tredjeplassen med 323 masterspoeng.

Både Ronja Lenvik og Åse Johanne Berge løftet i 53 kg klassen og gjorde det meget bra med henholdsvis 6 og 5 godkjente løft. Åse Johanne endte opp med 35 kg i rykk og 47 kg i støt noe som holdt til sølvmedalje i klassen. Ronja klarte 39kg i rykk og 51 kg i støt og fikk gullmedalje i klasse 53 kg. 51 kg i støt holdt også til ny regionsrekord i støt i denne klassen, noe hun har prøvd på flere ganger nå.Ekstra morsomt når hun da klarte det på et regionmesterskap.

Regionrekorden tok hun fra lagvenninne Tina Marita Kværnø. Ronja og Åse Johanne fikk også premie for beste og tredje beste sammenlagt ungdom jenter poengmessig.

Ellers i ungdomsklassen deltok siste års ungdom Kim Aleksander Kværnø i 62 kg klassen. Kim Alexander deltar neste helg i Nordisk mesterskap i Finland så dette mesterskapet ble da bare en grei gjennomkjøring fram mot neste helg, men 75 i rykk og 94 i støt holdt allikevel til gullmedalje i klassen og 2. plassen poengmessig blant ungdommene.

Remy Aune deltok i 85 kg klassen og endte opp med 67 i rykk og 83 støt og gullmedalje i sin klasse. Mikal Akset gjorde det meget godt 94 kg klassen, 75 kg i rykk og 85 kg i støt. Mikal fikk også gullmedalje i klassen sin, og 3 plass sammenlagt. Han slo treningskamerat Remy med kun 0,71 poeng.

Aaron Johnsen løftet i +94 kg klassen og endte opp med 46 i rykk og 70 kg i støt, perset med 1 kg i rykk og 5 kg i støt, også han fikk gullmedalje i sin klasse.

Runar Klungervik som er seniorløfter løftet i siste pulje i dette store mesterskapet som varte i 13 timer. Runar har vært noe forsiktig på trening i det siste på grunn av en liten skade som skal leges. Han gjorde 97 i rykk og 110 i støt, endte opp med en sølvmedalje i klasse 77 kg.

Gabriel Carvajal fikk sølvmedalje i 85 kg klassen med 106 kg i rykk og 127 i støt, 4 kg økning i pers

Kevin Lund som er tilbake etter et skadeavbrudd fikk sølvmedalje i 94 kg klassen. Han gjorde 110 kg i rykk og 140 kg i støt, noe som ikke er så langt unna personlige rekorder