Til helga markerer Hitra fotballklubb at det har gått 30 år siden grendeklubbene på Hitra samlet seg i en fellessatsing på fotball. Det skjer med ei helg fullpakket av fotball og fest for både unge og eldre.

Lørdag og søndag er det den tradisjonelle Tine fotballskole for spillere i alderen 6-12 år. Her pleier det å yngle av ivrige spillere i Hitra idrettspark. Det er fortsatt ledige plasser, så oppfordringen er å melde seg på, lyder klubbens oppfordring.

Rett etter fotballskolen på lørdag blir SalMars talentpris delt ut og fotballklubben byr på servering av gratis kake og kaffe/brus.

- På nybanen vil det bli muligheter for å prøve boblefotball, en artig greie som må prøves, sier klubbleder Kjersti Rønningen.

Et av jubileumsfeiringas høydepunkter blir nok når tidligere HFK-spillere entrer banen.

- Da blir det jubileumskamper med 1980-årgangen (en mix av HIL/HFK-spillere) og 1990-årgangen. Nils Strømsvik stiller som dommer og har lovet å lage show. Speaker Dag Willmann vil i kjent stil lose oss gjennom kampene og lover diverse funfacts om spillerne som skal delta, sier Rønningen.

Klubben avslutter jubileumsdagen med tilstelning ved Hjorten Hotell på kveldstid.

- Vi har 30 innholdsrike fotballår bak oss som så absolutt bør markeres og feires, vi håper at Hitra idrettspark fylles med både små og store denne dagen. Vi gleder oss, sier Rønningen.