I helga har basketballaget til Frøya IL spilt sin første cup, Gjensidige cupen 2016, som ble spilt på Stjørdal. og Frøya- laget greide å hevde seg. Det ble spilt tre kamper hvor Frøya vant to. Kampen på fredag var mot Stjørdal der Frøya vant 53-43. På lørdag var motstanderne NTNUI og Frøya slo Trondheimslaget 45-18. Søndagens kamp ble tøffere da de spilte mot et lag i Lillehammer. 26-34 ble resultatet i favør motstanderen.

- Vi er veldig fornøyd med cupen. Vi kom  på 3. plass og det var bedre enn forventet, forteller trener Justinas Burba. Det var 11 lag påmeldt i samme klasse som Frøya Eagles i cupen.

For fremtidige kamper mener Burba det er viktig å lære mer om motstanderne.

Foto: Stjørdal Basket

- Da kan vi se hvordan de spiller, slik at Frøya kan utnytte deres svakheter. Neste uke begynner serien der vi kan øve mer på samspill, forteller treneren.

Gjensidige Cup arrangeres for tiende året på rad, men dette er første gang at det stilles med basketlag fra øyregionen. Herrelaget fra Frøya, som kun består av litauere, har spilt sammen for moro skyld i flere år, men da bare på trening og mot hverandre. Det siste året har de derimot spilt målrettet for å kunne møte andre lag i cup- og seriekamper.

Lokalavisa intervjuet lagledelsen før helga for å høre mer om basket-satsinga. Dette intervjuet kan du lese her (HF+, krever innlogging)

Foto: Stjørdal Basket
Foto: privat