- Nå fikk jeg nettopp beskjed fra Dyrhaug i Rosenborg om at de tar med pokalene utover. Det blir vel mulighet for litt selfie-taking med dem, tenker jeg, sier Jan Otto Fredagsvik.

To dager før Rosenborg kommer for å teste kunstgresset, jobbes det for fullt inne i Frøyas nye storhall. De siste tribunene skrus på plass, og anleggsfolka kjører rundt og trykker grus og gummikuler ned i kunstgresset, slik at det ligger et støvlag i lufta. Utenfor skal det anlegges vei fram til inngangen, og man har ennå ikke fått lydanlegget som skal monteres. Men det står ikke mer på hodet enn at arrangørene regner med å ha alt klappet og klart til onsdagens kamp.

Brynjulf Midtsian er ansatt som vaktmester i storhallen i en 25 prosent stilling. Han vedgår at det den siste uka sikkert har blitt mer enn hundre. Sist fredag måtte han vikariere som "byggeleder" for tribunene.

Storhall-vaktmester Brynjulf Midtsian

- Det har blitt ganske mye nå, ja. Men det utjevner seg vel når vi har kommet i gang, sier han.

Når lokalavisa er innom mandag formiddag, har også folkene fra kulturhuset befaring inne i hallen. Kultur- og komptansesenteret står for billettsalg til, og kiosksalg, under onsdagens kamp. De tester også trubunene.

- Her har vi full oversikt. Dette blir knallbra, rett og slett, sier kulturhus-sjef Håvard Dyrø.

Selv om servicebygget med garderober ennå ikke er klart, og den offiseille åpningen ikke er før i januar, blir onsdagens kamp en begivenhet. Rosenborg skal innvie kunstgresset i en dyst med lokale spillere. Hallen vil ha 510 sitteplasser, mens det totalt - når alt er på plass og godkjent - vil være mulig å ha 2200 publikummere i hallen.

Men Frøya storhall er først og fremst en treningshall, og den første måneden vil det være fri bruk. Ved siden av at lokale lag skal ha sine treninger i hallen, legges det opp til utleie for treningssamlinger.

- Alle lagene på Frøya har meldt inn sine behov. Og hvis forslaget til kommunebudsjett går gjennom, så vil alle skoler og barnehager få fri treningstid. Ellers er vi i dialog med en rekke klubber som vurderer å komme hit og ha treningssamlinger, sier Jan Otto Fredagsvik, som nevner det ferske tippeligalaget Kristiansund, Trondheims-Ørn, Astor og Fåberg som klubber man er i dialog med for samlinger i løpet av vinteren og våren.

951 64 597 Trond.Hammervik@hitra-froya.no