Etter første kvalifiseringsdag på Santa pop-banen i Englland ligger Birgitte Bremnes på tredjeplass av åtte kjørere i EM. 23-åringen fra Frøya kjører i den største klasse i dragrace, Top Fuel.

- Vi gikk glipp av den første kvalrunden i dag pga tekniske problemer. Måtte derfor se de andre kjøre først. Men vi var klare til den andre runden på ettermiddagen. Da kjørte jeg 1000 ft (ca 300 meter) på 4,26 sekunder. Egentlig er det krav om at man må ha en fart på 402 km/t i timen over mål for å klare kravet. Blower-beltet (kompressorreima) på bilen gikk i stykker på ca 200 meter, så jeg fikk ikke farta på målstreken. Men timingen viste at jeg hadde den på 200 meter, så race director anså det som tilfredsstillende og signerte på lisensen. Så etter mitt første drag, ligger jeg nå på 3. plass av totalt 8 biler, forteller Birgitte Bremnes til lokalavisa.

Nå gjenstår to racedager på Santa Pod. Morgendagens løp regnes også som kvalifisering, til det siste dag (mandag) kjøres elimineringsrunder.

- Tror du du har sjanse til å holde tredjeplassen gjennom hele helga?

- Jeg vet at når de andre får det til, så vil de også kjørte fort. Men hvis ikke blower-beltet hadde blitt ødelagt i dag, så hadde jo jeg også kjørt mye fortere. Vanskelig å si, men jeg blir ikke skuffet uansett hvilken plass jeg ender på, egentlig.