Hitra FKs gutter 19-lag vant i dag sin første kamp i Dana Cup i Hjørring i Danmark. Hitra vant 3-2 mot Egersund Elite.

Det var Hitras Endre Antonsen som førte laget i ledelsen etter å ha fintet seg rundt Egersunds forsvar og plassert skuddet i lengste hjørne. Mål nummer to kom etter et fantastisk frisparkskudd av Erlend Bakeng fra 20 meters hold, rapporterer lagleder Otto Stub fra Danmark.

- Etterhvert kom elitelaget litt mere inn i kampen og utlignet til 2-2 i begynnelsen av 2.omg. Fantastisk keeperspill av Adrian Ranheim holdt Hitra FK inn i kampen. Like før slutt satte Fredrik Reksen inn vinnermålet etter en fantastisk prestasjon der keeperen ble fintet helt oppå tribunen, forteller treneren.

Egersund Elite er en sterkt klubb som ifølge Stub stilte med bare 18- og 19-årsspillere.

- De spiller til vanlig mot lag som Bryne, Djerv 1919 og Viking. Til sammenligning har Hitra FK med bare seks spillere som har fylt 18 år. Yngste mann er Mantas Petruska som nettopp har fylt 15 år, en første års guttespiller som er et kjempetalent, sier Stub, som likevel gir mest honnør til hele laget.

- Alt i alt en kollektiv seier der motstanderen var i sjokk etter tapet og sure kommentarer haglet fra motspillere og trenere, forteller han.

Onsdag er det to kamper som avgjør hitterværingenes videre skjebne.

- Laget har som målsetting å komme til A-sluttspillet, sier Stub.

Dana Cup verdens tredje største internasjonale fotballturnering for barn og ungdom og Danmarks største årlige sportsbegivenhet. Turneringa arrangeres årlig og er blitt avholdt siden 1982. Omlag 900 lag fra hele verden deltar.

Mandag var det åpningsseremoni, og tirsdag og onsdag brukes til grunnspill. Torsdag og fredag er det sluttspill etter cupmetoden og eventuelt finalespill for Hitra vil skje på fredag eller lørdag.