Den siste uka har Statoil Landsdelssamling blitt arrangert i Østfoldhallen, først med en samling for jentene og deretter guttene. Statoil Landsdelsamling er siste hinder før et eventuelt landslagsuttak for landets beste 15- og 16-åringer.

Håkon Grøttland, fagansvarlig for landslagsskolen i Norges Fotballforbund (NFF), forteller at de har samlet de mest lovende 15-åringene og 16-åringene, altså spillere født i år 2002 og 2003.

- Alle har overbevist

- Det var hundre jenter og hundre gutter her totalt, som alle har overbevist mange på sin vei før de har kommet hit. Først har de prestert godt i klubb, deretter har de gått fra sonelag via kretslag og hit. Nå er neste steget å slå seg inn i en landslagstropp, forklarer Grøttland.

Modellen har tre hovedintensjoner.

- For det første å være en referanse- og stimuliarena for våre aller beste spillere. For det andre være en arena hvor man kartlegger inn mot aldersbestemte landslag, og gjennom de ulike nivåene skal vi finne spillere som er best egnet til å spille landskamper. For det tredje er det også en skoleringsarena inn mot landslag, slik at når du spiller dine første landskamper har du noen år med felles skolering i ryggsekken til tross for at man kommer fra ulike klubber, sier Grøttland.

Anfal El Yamani sammen med søstrene Ada og Andrine Hegerberg.

- De beste 15- og 16-åringene

Spillerne opplever dette som veldig stimulerende og motiverende.

- Her har vi samlet de beste 15- og 16-åringene i Norge, så det er klart det er veldig inspirerende for dem å være sammen med likesinnede, og kjenne at man er en del av en bra gjeng med gode fotballspillere. Det viktigste er at man blir stimulert og motivert til å trene enda bedre og hardere når man kommer hjem igjen, mener Håkon Grøttland i NFF.

Fra Trøndelag var følgende gutter med:

Ola Arntsen (Hitra), Emanuel Kulego (RBK), Jesper Iversen (RBK), Sander Tangvik (RBK), Robin Skrogstad (RBK), Aragon Nydal Vollan (Flatås IL), Magnus Hammerås (RBK), Jørgen Hågensen (RBK), Audun Engen Vik (RBK) og Odin Holm (Heimdal FK)

Også på jentenes samling noen dager tidligere hadde Hitra en representant, nemlig Anfal El Yamani.