Det var en spennende dag for voksenopplæring i Hitra kommune. 23 elever og ansatte tilbragte dagen i marka. Noen forsøkte seg på ski og andre gikk tur. Alle spiste grillpølse i lompe ved bålet.

Å ha skidag for Voksenopplæringa på Hitra krever litt planlegging. Har alle ski og varme klær er spørsmål som dukker opp. Varme klær har de fleste kontroll på, i hvert fall etter litt opplæring, men ski er det ingen som har investert i. Elevene låner utstyr av lærere, venner og bekjente og vandrer fra skolen og ned til Lervågen, for så å ta stien opp til jordet til Skaget.

Det hører med å ha bål når man er ute hele dagen.

Elevene på Voksenopplæringa kommer blant annet fra Eritrea, Syria, Sudan, Thailand og Filippinene. De fleste har aldri prøvd ski før, men innsatsen er formidabel i forsøket på å finne balanse og framdrift. Noen starter forsiktig, mens andre raser av sted. Felles for dem alle er utallige fall, men med smil om munnen stavrer de seg opp og forsøker en gang til. Og en gang til.

Kalo kommer fra Syria, og har aldri stått på ski før. Her står han sammen med Bridgette og Airlea fra Fillipinene, Feisel fra Eritrea og Alkhair og Jamal fra Sudan.

Været viste seg fra sin beste side, og med pølse over bålet, ski på beina og staver i hendene satt smilet løst hos de aller fleste. Både akebrett og ski ble flittig brukt, og da skidagen nærmet seg slutten var det tydelig at mange hadde fått god trening med ski og staver.

Hilsen elevene ved Voksenopplæringa i Hitra kommune

- Det går bedre og bedre, sier Dejen og Feisel
Hele dagen gikk med til aktiviteter i snøen.