Odin er oppvokst på Melandsjø, og som gutter flest startet idrettsinteressen med fotball. Det fortsatte fram til i fjor høst da sykkelinteressen tok overhånd for 16-åringen (fyller 17 i juni).

- Hva var årsaken til at fotballen ble byttet ut med sykkelen?

- Pappa syklet mye, så det førte til at også jeg ble med noen turer. Så bestemte jeg meg for å bli med på et turritt. Jeg trente godt på forhånd, og prestasjonen ble bra. Det ga mersmak, og jeg fikk lyst til å prøve meg mer på sykkelsporten, forteller Odin.

Etter hvert valgte han å satse videre. I fjor høst flyttet han til Melhus for å gå sykkellinja ved den videregående skolen der. Toppidrett sykkel vil si at man tar videregående utdanning over fire år og hvor det er tilrettelagt for trening og konkurranser i skoletiden.

- Treningsmiljøet er meget bra og nivået er høyt. Jeg trener daglig med utøvere som tilhører juniorlandslaget i sykkel, både terreng og landevei, forteller Odin.

- Gjennom et samarbeid mellom skolen og Gauldal sykkelklubb legges det opp til systematisk trening hvor ingen ting overlates til tilfeldighetene.

- Dette inspirerer til vider innsats, sier hitterværingen som ikke har angret et sekund på at han ble hybelboer på Melhus for å utvikle seg som syklist.

15 timer i uka

Mens det om vinteren også bli litt styrketrening, foregår mesteparten av treningen i sesongen på sykkelsetet. Det bli mange mil i løpet av uka.

- Jeg vil anta at ei normal treningsuke består av om lag 15 timer med trening, antar Odin.

Han merker at trening med sykkel er litt annerledes enn fotball

- Fotball kan du nærmest spille hele uka. Er det ikke organisert trening, kan du alltids leke med ballen. I sykkelsporten erfarer jeg at i tillegg til systematisk trening, er det veldig viktig med restitusjon. Du må med andre ord tillate deg å la kroppen få tilstrekkelig med hvile dersom du skal oppnå resultater. Du kan ikke sitte på sykkelsetet døgnet rundt, forklarer den unge syklisten.

Ambisjoner

Odin har målsettingen for sesongen klar.

Et av målene er å bli blant de 20 beste i Norgescupen for juniorer. Det første rittet gikk nylig i Skien der Odin konkurrerte med over 100 andre juniorer fra hele landet.

Temporittet endte med 15. plass. Dagen etter var det landevei. Tross problemer tok han en fin 20. plass

- Sterk kjøring, men mye å lære i feltkjøring, var dommen fra treneren.

- Selv om de beste er gode syklister, ble jeg ikke skremt av nivået, sier Odin som til uka reiser til Hamar for å delta i nye ritt.

Andre mål i år er å ta medalje i NM lagtempo og bli blant de ti beste i fellesstart NM.

Mange ritt

Utover sommeren venter nye ritt på Eidsvoll, Lillehammer, Brumunddal, Jersey, Stjørdal, Horten og Bergen.

I tillegg håper han det mellom alle konkurransene blir anmelding til et og annet turrittet.

- Så får vi se hvordan det går videre. Men jeg har selvfølgelig en drøm å nå landslagsnivået på sykkel, sier Odin Øverland Rømuld fra Melandsjø.

Kostbart

Den store aktiviteten koster. Selv om sykkelklubben betaler reiseutgiftene, må 16-åringen bidra mye selv.

- Fire år på hybel betyr mange utgifter. Samtidig planlegger jeg å delta på Øylekene på Jersey i sommer. Også dette koster, forklarer 16-åringen som har sendt ut brev til det lokale næringslivet med forespørsel om økonomisk støtte til sykkelsatsingen.

-Så nå håper jeg på positiv respons fra sykkelentusiaster på Hitra og Frøya, avrunder det unge sykkeltalentet fra Melandsjø.

Det blir mange timer på sykkelsetet for Odin Øverland Rømuld som har ambisjoner innen sykkelsporten.