Etter å ha først slitt med lungebetennelse en god stund, fikk Vera Bekken et nytt virus. Det gjorde at hun ikke fikk trent sammen med de andre på Byåsen i sesongoppkjøringen i august. En skulderskade hun har også slitt med siden mars i år, har satt sine preg.

- Det var frustrerende selvsagt, men det føltes godt å kunne trene igjen nå. Jeg kjente det ikke i skulderen lengre heller, så nå skal jeg bare trene meg opp, sier hun om sin første trening i går.

- Vil spille mer [M1]

18-åringen som snart blir 19, hadde flere innhopp for Byåsen i fjorårets sesong. I år er målet å spille flere kamper til tross for den trege starten.

- Jeg håper jo på mer spilletid i år, selv om jeg trenger litt tid på å komme meg i kampform.

- Et stort talent

En som også er glad for å ha Bekken tilbake, er Byåsen-trener Claus Leth Mogensen.

- Hun er en meget god spiller og vi er kjempeglad for at hun er tilbake på trening igjen. Hun har et stort talent som vi gjerne vil dyrke fram som playmaker sentralt, selv om hun kan spille venstreback også, sier han.

- Mye nerver

På søndag er det årets første kamp mot Vipers Kristiansand.

- Det blir nok en tett og spennende kamp med mye nerver, men jeg tror vi kan ta dem. Vi har som mål å havne blant de fem beste i år og det skal vi klare, sier det unge talentet.

- Kommer du selv til å spille?

- Det er litt vanskelig å si enda, siden jeg ikke har fått trent så mye. Men jeg skal gjøre det jeg kan, hvis jeg får sjansen, svarer Vera Bekken.