Fotball herrer 5. divisjon

Hitra idrettspark, fredag kl. 20

Hitra FK - Orkanger IF: 3-2

Fredag kveld brakte Hitra FK og Orkanger sammen i Hitra idrettspark. De vel 100 tilskuerne ble vitne til et underholdende og ikke minst spennende oppgjør mellom de to 5.divisjonslagene. Foran denne kampen lå lagene på henholdsvis 2. og 3.plass på tabellen.

Første omgang startet noe vaklende og det var Orkanger som tok ledelsen i løpet av de første ti minuttene. Dette fikk HFK til å våkne og de satte inn et ekstra gir. I den neste perioden viste HFK klart at de var den sterkeste siden. Gang på gang løp vinger opp på siden av Orkanger sin back-rekke og fikk avsluttet. Marginene var dessverre ikke på HFK sin side, men til slutt fikk de hull på byllen da Simen Hofstad Eide satt inn 1-1 målet. Stillingen holdt til pause.

Andre omgang startet sterkere, men HFK var igjen det sterkeste laget. Dette hjelper lite når Orkanger er effektive og skårer på en av de få sjansene de hadde foran HFK-buret. Igjen så skårer Orkanger innenfor det første kvarteret av omgangen.

I motsetning til første omgang så tar denne skåringen noe av gnisten av HFK, noe de sliter med frem til det det 80. minuttet.

- Det er faktisk en grei kamp, forteller trener for HFK, Ole Eide, til Hitra-Frøya. - Men problemet er at vi er uheldig foran mål og klarer ikke å sette de vel 10-12 sjansene vi har.

Les alle detaljene fra kampen i live-oppdateringa

Den desidert tyngste perioden for HFK var i det 78. minutt da trener Ole Eide og linjedommer hadde en uenighet, noe som førte til at Eide ble utvist.

Hitra-trener Ole H. Eide

Dette gjorde ikke noe for det viser seg at HFK har styrke og utholdenhet i beina og det løsner til slutt for laget i minutt 87 når Sindre Kvakland dundrer ballen i mål med en frispark-perle. Denne skåringen fyrer igjen opp håpet og HFK fortsetter trykket mot et nå slitent Orkanger-lag. I det 89. minutt får Hitra leder- og seiersmålet . Baard Strøm snubler ballen litt med seg og setter ballen ned til venstre for keeper.

Selv om det ble lagt til 5 minutter ekstra så var det HFK som holdt trykket opp i idrettsparken.

- I dag var vi et bedre lag og vi spilte en bedre kamp, avslutter Eide i det jublende spillere løper bort for å takke publikummet sitt.

Hitras målscorere f.v. Simen Hofstad Eide, Sindre Kvakland og Baard Strøm. Foto: Hitra FK