Kampen mellom Dolmøy og Frøya sendes direkte på Hitra-Frøya lørdag 19. mars klokka 14.00.

– Det blir jo litt rart å spille lokaloppgjør på Orkanger, men vi kjører jo ikke til Orkanger for å tape en fotballkamp, sier trener for Frøya, Stig Halvorsen.

Lørdag møter Frøya Dolmøy i Adressacupen (Trøndersk Mesterskap) i fotball.

– Vi har et litt avslappa forhold til det, og tar det litt som en treningskamp. Det er serien som teller. Men det er litt ekstra når vi møter Dolmøy. Jeg tror guttene er motivert for at Dolmøy ikke skal få det enkelt, sier Halvorsen. Han innrømmer imidlertid at motstanderen kanskje er favoritter.

– Dolmøy er en av favorittene i serien i år. Ut ifra det jeg har sett av dem til nå har de et godt lag og de spiller god fotball.

Halvorsen forteller at Frøya har tre spillere ute med skade etter helgas kamp.

– Men vi har heldigvis mye spillere å ta av, og nå får enda flere unge prøve seg. Resultatet er en ting, men først og fremst er denne cupen en gjennomkjøring for å se hvordan vi ligger an. Vi legger ingen stor prestisje i det, men vi går jo på banen for å vinne.

Halvar Stadsvik, trener for Dolmøy IL er enig i at det først teller når serien starter, men håper og tror spillerne er mer gira på lokaloppgjør enn han selv er. Foto: Dolmøy IL

-Lett for å bli overtenning

– Vi skal prøve å slå Frøya 9. april vi. Før det ser vi på det som god trening, sier trener Halvar Stadsvik for Dolmøy som med det deler motstander Halvorsens holdning til helgas kamp.

-Hva sa Halvorsen da?

– At de ikke reiste til Orkanger for å tape en fotballkamp.

– Nei, det gjør selvfølgelig ikke vi heller! Og jeg håper og tror også at spillerne er mer gira på å slå Frøya enn meg. De bruker å være det, sier Stadsvik.

Han innrømmer også at det er artigere og viktigere å slå Frøya enn f eks Rindal.

– Men det blir aldri gode fotballkamper mot Frøya. Det har lett for å bli overtenning.

Stadsvik mener ingen er favoritter i denne kampen.

-Vi lider av en del fravær og folk som jobber borte og klarer ikke å stille med fullt lag. Men de som var med gjorde en god innsatts sist, så vi skal prøve i helga også.

Bildet er fra sist Dolmøy og Frøya møttes til treningskamp i 2021. Foto: Trond Hammervik

Tapte med like mye

Adressacupen er det nye navnet på Trøndersk Mesterskap i fotball

Innledende runde startet forrige helg da Frøya møtte KIL/Hemne og Dolmøy møtte Rindal i Frøya storhall. Det ble målrikt, men gikk ikke veien for våre to lokale lag.

Begge lagene tapte 2 - 5 i sine første kamper.

– Resultatet var ikke et riktig bilde på hvordan denne kampen var. Vi skapte 13 målsjanser mot et 4. divisjonslag. Og vi hadde tre guttespillere på banen samtidig, uten at de gjorde seg bort på noen som helst måte, sier Halvorsen.

Han forteller at de har sett på kampen i ettertid og er fornøyd med hvordan de spilte og at det er mye positivt som skjer i laget nå.

– Vi tar med oss denne kampen, for vi gjorde mye bra og sitter igjen med en god følelse etter kampen mot KIL/Hemne. Det er jo også en teoretisk mulighet for å gå videre i cupen om vi slår Dolmøy.

Stadsvik sier det samme om Dolmøy.

– Hvis vi trekker fra første halvtimen gjorde vi en brukbar kamp. Det forbedra seg ganske mye utover og vi kjempa oss tilbake etter å ha ligget under 3 - 0. Vi heva oss og spillerne gjorde en god innsats.

68 lag påmeldt

– Dette er en turnering som er åpen for alle seniorlag i kretsen, både på herresiden og damesiden. Alle fra Eliteserien til 6. divisjon kan melde seg på. Samme klubb kan også melde på flere lag forutsatt at de ikke bruker noen av de samme spillerne, forklarer seriekonsulent i NFF Trøndelag, Aleksander Åmot Olsen.

Olsen i NFF forteller at det i år totalt er påmeldt 46 lag på herresiden og 22 lag på damesiden.

– Dette er det andre året vi kjører i gang denne turneringa. Vi er meget fornøyd med påmeldinga, selv om vi har litt mer å gå på for damesiden. Men for i år er dette et fint tall å jobbe ut fra, forteller han.

Adressacupen er delt i to avdelinger: avdeling nord og avdeling sør. I de innledende rundene settes det opp grupper basert på geografi. Lagene som går videre fra gruppespillet møtes så i et sluttspill i sine respektive avdelinger. Til slutt møtes vinnerne av avdeling nord og avdeling sør i en superfinale.

– Først og fremst får man tittelen Trøndersk Mester. Vi håper jo at det i seg selv betyr noe. Så introduserte vi en vandrepokal i fjor. I tillegg jobber vi med noen flere idéer. Kanskje blir det finalebankett? Det er for tidlig å si noe sikkert enda, men vi utforsker noen alternativer, avslører Aleksander Åmot Olsen.

Kampen spiller lørdag 19. mars klokka 14 på Orkla Maskin Arena på Orkanger og streames direkte her på Hitra-Frøya.