- Flytt føttene. Opp med armene. Bra!

Konsentrerte fulgte ungdommene med og voktet buret slik keeper-trener Alexander Lund Hansen instruerte dem i Hitra Idrettspark tirsdag kveld.

Drar nytte av samarbeid

Leder for Hitra Fotballklubb, Kjersti Rønningen, sier samarbeidet de lokale fotballklubbene har med Rosenborg Ballklub og Salmar Akademiet gjør det mulig å få ressurspersoner som Lund Hansen ut til øyriket.

- Det er en unik mulighet vi får i fra toppklubben i Norge som vi på Hitra og Frøya drar nytte av.

I løpet av den tre timer lange økten hadde Lund Hansen trening med keepere fra Frøya og Hitra i ulike aldersklasser. Og det er ikke bare spillerne som drar nytte av en slik trening for i fra sidelinjen fulgte også trenere og lagledelsen med på øvelsene til Lund Hansen.

Lærte ny teknikk

Treninger som dette er nok ekstra motiverende for spillerne, tror Kjersti Rønningen.

- Her får de også muligheten til å vise seg fram for Rosenborgs talent-akademi, og vi har flere unge fotballspillere i fra øyregionen som har blitt oppdaget slik tidligere.

Keeperne Thea Arntsen, Ståle Arntsberg, Rune Glørstad, Fredrik O. Sandvik og Vytenis Snirpunas istemmer at det har vært en motiverende og artig treningsøkt denne kvelden.

- Jeg har lært ny tips i forhold til teknikk som jeg ikke har hørt om tidligere, forteller Thea Arntsen og Rune Glørstad forteller at han har plukket med seg lærdom rundt fotarbeid.

Alle fem er enige i at de er heldige som får et slikt tilbud gjennom Salmar Akademiet.

- Vi får ikke så mye keepertrening som dette ellers, det er derfor lærerikt og moro med nye øvelser.

En mangelvare

Keeper-trener Alexander Lund Hansen måtte i fjor legge opp fotballkarrieren etter å ha pådratt seg sin femte hjernerystelse. Dette er første gang han er i øyregionen i Salmar Akademi-sammenheng, kan han fortelle og håper at de unge øyværingene har fått utbytte av treningsøkten hans.

- Jeg håper de har snappet opp noen tips underveis, at de har fått inspirasjon og ny giv videre.

Keepere er generelt en mangelvare og derfor synes Lund Hansen det er fint å kunne gi målvaktene litt ekstra oppmerksomhet.

- Innsatsen til disse har vært upåklagelig. Jeg ser at enkelte ikke har fått så mye keeper-oppfølging tidligere, noen var også veldig gode. Å kunne dra rundt i distriktene er kjekt, avslutter Alexander Lund Hansen som selv kommer i fra et lite lokalsamfunn.

- Salmar bidrar dessuten til Rosenborg og Akademiet, og da er det fint å kunne gi tilbake her hvor de er forankret.