Det begynner å bli noen år siden Frøya FKs storsatsning. Vårsesongen 2011 lå laget an til opprykk til andredivisjon. Da hadde laget to-tre spillere med lokal tilknytning, av de som spilte fast.

Nå starter de sesongen i (nye) femtedivisjon, og situasjonen er helt annerledes. Sannsynligheten er stor for at samtlige av spillerne som starter i serieåpningen mot Rindal fredag kveld er spillere som bor på Frøya.

- Bortsett fra en spiller, så var alle som spilte den siste treningskampen gutter som bor på Frøya, og som har trent sammen her. Det er ingen stor tropp, og det er en del som jobber i oppdrettsnæringa med turnuser som gjør at de ikke kan være med på alt, så vi er avhengige av å ha med oss juniorspillere, forteller trener Bjørn Ervik

Ervik trente Frøya FK gjennom flere sesonger fra midten av 90-tallet, og han har hatt en sesong som trener for Mausund i nyere tid. Nå er han tilbake i manesjen som frøyatrener, og synes det er en artig oppgave.

Bjørn Ervik kom inn som ny frøyatrener i vinter

- Det er uvant, men arti. Jeg synes det er vanskelig å si noe om forventninger til laget. Vi har hatt to treningskamper mot Hitra, og jeg kjenner ikke til nivået i avdelinga, sier Bjørn Ervik.

Det er ikke usannsynlig at Frøya FK starter fredagens kamp mot Rindal med de samme som startet siste treningskampen mot Hitra. Disse var: Eirik Vatn i mål, forsvarere: Tore Furberg, Stian Kristiansen, Karolis Jasaitis, Christian Sande. Midtbane: Sindre Johansen, Jøran Adolfsen, Olle Olle, Aqqalu Lyberth. Angrep: Jan Kelnar og Jørgen Utvik Karlsen.

PS: kveldens kamp er flyttet fra Frøya idrettspark og inn i Frøya storhall på grunn av værvarsel om kuling og regn.