Sara Baglo Lund var med fra starten, og husker godt da Hitra fikk sitt første jentelag.

– Vi jenter spilte sammen med guttene i de yngste alderbestemte klassene. Men da vi var ferdige med smågutte-klassen, følte vi at vi nok var lite ønsket på guttelagene, erindrer Sara.

Resultatet ble at flere jenter på Hitra slo seg sammen – og bestemte seg for å danne eget lag. Høsten 2004 så dermed Hitras første jentelag i organisert serie dagens lys.

Siden den gang har jentefotballen i Hitra fotballklubb hatt en rivende utvikling. Nå stiller laget seniorlag i 11’er-serien samt flere jentelag. Og jentene hevder seg godt. I den store fotballturneringen i Østersund i sommer spilte J15-laget seg helt fram til semifinalen.

Jubileumsmarkering

I forbindelse med jubileumsturneringa lørdag 26.juli, utfordrer det første jentelaget anno 2004 alle tidligere og nåværende jente- og damelag samt vennelag fra Hitra og Frøya til jubileumssamling i Hitra idrettspark.

- Her blir det feiring med mimring, påskjønnelser og moro. I tillegg arrangerer vi en 5’er-turnering og avslutter det hele med felles middag, forteller Sara Baglo Lund.

Hun legger til at laget fra 2004 vil ta på seg fotballskoene igjen, og håper flest mulig av alle jenter og damer som spiller eller har spilt fotball på øyene, blir med på jubileumsfeiringa. Det er bare å ta kontakt!

Besøk av elitelag

Samme helg kommer som Hitras damer jubilerer, kommer også et dameeliteserielag på besøk. Da vil Tr.Ørns A-lag ta turen til Fillan og Hitra for å gjennomføre ei treningssamling i Hitra idrettspark som et ledd i forberedelsene til høstsesongen.