36 kamper avikles på Hitra idrettspark i kveld når lag fra Hitra og Frøya møtes for kickoff. Det årlige arrangementet markerer starten på sesongen for barnefotballen og 250 barn i alderen 6 - 12 år deltar.

Det hele ble sparket i gang med en ren jentekamp mellom Hitra IL og Fjellværøy IL.

- Vi ønska å få til en ren jentekamp for å gjøre noe for å friste flere jenter til å begynne med fotball, sier Jørgen Olsen i Hitra IL. Lagene ble satt sammen av spillere på Miniputt og Lilleputt fra Hitra og Fjellværøy. Slik klarte lagene akkurat å få til to jentelag.

- Det er få jenter som er med nå. Det kan være mange grunner til det, men vi ser at vi mister mange i overgangen fra miniputt til lilleputt. Det er noen gutter som begynner å bli veldig gode i denne aldersgruppen, og forskjellene blir større. Får vi bare jentene med over fra lilleputt til Hitra FK tar over dem på jentefotballen, er det greit, da blir det veldig gøy igjen, tror Olsen.

Han tror en slik jentekamp gjør at jentene får føle mer de er på samme nivå som de andre, og håper å få til flere rene jentekamper også mot andre lag i forbindelse med cuper og andre arrangement i framtiden.

Kampen mellom Fjellværøy og Hitra må sies å være meget jevn og endte 1 - 1