Kevin Lund og Ole Magnus Strand, som begge løfter i 94 kg klassen, var Hitra vektløfterklubbs to siste utøvere i senior-NM i vektløfting i Førde.

- Kevin Lund var skikkelig uheldig med formen denne gangen, han har ligget i influensa hele siste uka, men skulle uansett prøve å konkurrere. Han fikk bare ett godkjent løft i rykk og ingen godkjente løft i støt og havnet derfor utenfor konkurranse. Dette var veldig synd da han er i svært god form for tiden, rapporterer vektløfterklubben på sine Facebooksider.

Ole Magnus Strand startet startet med 114 kg i rykk, noe som ble et godkjent løft.

- Neste rykk på 119 kg ble også godkjent, han er nå 1 kg unna personlig rekord i og økte derfor til 122 kg i tredje forsøket. 122 kg ble for tungt denne gangen og ble derfor stående igjen med 119 kg. I støt fikk han tre godkjente løft med en serie på 140-145-150. Ole Magnus har prøvd seg på 150 kg i støt flere ganger i det siste og ble derfor meget glad da det endelig lyktes. 150 kg i støt er ny personlig rekord med 2 kg, og dette holdt til 5. plass i 94 kg klassen, forteller vektløfterklubben.

Lørdag var det løfterne Kim Alexander Kvernø og Runar Klungervik som var i aksjon. Det endte i to sølvmedaljer.