Det er matpause den andre dagen av fotballskolen, og vi slår av en prat med Isak Berg Lervik (8) og Odin Wingan (7) fra Fjellværsøya. De gir tommelen opp når vi spør om de liker å være på fotballskole.

- Det er arti, sier Isak, som forteller at det var faren hans som fortalte at det skulle være fotballskole på Frøya, og meldte han på.

De har lært en del allerede.

- Vi har lært å skyte pasninger. For vi skal skyte harde pasninger, hvis ikke kommer ikke ballen fram, forteller Odin.

- Og så lærer vi å skyte med rett fot.

- Har dere blitt flinkere allerede?

- Nei, det vet vi ikke før vi er ferdige, sier Isak.

Therese Sollie, leder i Frøya storhall, forteller at det det kom til mange, også utenfra Frøya, som ville være med på fotballskole disse tre dagene.

- En tredel av ungene er fra Frøya, resten er fra Hitra og steder lenger unna, forteller hun.

Totalt deltar 28 barn fra 7 til 12 år.

Det er Erik Ås som står bak opplegget til Fotballutvikling Trøndelag. Han forteller at de driver etter litt andre prinsipper enn skoler initiert av fotballkrets og forbund.

- Opplegget er basert på den måten Barcelona driver sine treninger for barn og ungdom. Det er mye posisjonspill, forteller han.

En tidligere lokal fotballstorhet, Bjørn Tøften, er der med barnebarnet Matheo. Bjørn synes det er fasinerende å følge med på opplegget.

- Jeg var trener for unger for en del år siden, og da dreiv jeg med mye av det samme. Vi holdt på på små flater og spilte ball, og ungene fikk trent teknikk. Men det var ikke like populært hos alle, sier han.