Arrangøren hadde på forhåndutlovd pengepremier til den som greide å sette løyperekord på de respektivedistansene, og det ble litt av en sterk dag på resultatlistene (se nedenfor). I tillegg er det en mosjonsløype for den som enten ville testejoggeformen eller rusle og gå sammen med andre.

Totaltfor hele arrangementet, var det hele 492 deltakere i dagens arrangement. Nytt avåret var barneløpet. Når vi ser den iveren og gleden blant de små, så kommer vel dette til å bli en årlig begivenhet.

- Detvar populært for de minste å starte sammen med sine foreldre for så å komme imål å få medalje, sier Jan Ulrik Kjølsø i arrangørklubben HitraFriidrettsklubb. Ellers var det klasser for de litt eldre barna i Fillansentrum. SelveHitraløpet var på 6,7km og hadde 85 startende, helmaraton hadde 18 startende oghalvmaraton hadde 19 på start. Værgudene viste seg fra en ganske fin side helttil slutten av løpet, da åpnet slusene seg og regnet øste ned.

Knuste den gamle rekorden i dameklassen

Hitraløpetgår for det meste på gruset sti, med litt asfalt i starten og på slutten. Iherreklassen hadde Joakim Sødal, Kyrkseterøra il, den gamle løyperekorden på21.47 og i dameklassen hadde Marte Olsen, Selsbakk il, rekorden på 27.35.

Det varflere som jaktet på ny rekord med dertil tilhørende premiepenger, både HelgeLangen, Rindal il, og Anette Brocks Hagen, Strindheim il har hatt goderesultater hittil i sesongen og hadde god lyst på løyperekord. Men idameklassen ble det tilslutt Sigrid Jervell Våg, Strindheim il, som trakk detlengste strået og hun feide inn til førsteplass og knuste den gamleløyperekorden. Ny rekord er nå 25.40, en meget god tid i den ikke altforlettløpte traseen. Veldig moro for Sigrid som er tilbake for fullt etter noenlitt roligere sesonger.

Løp for langt, men satte ny rekord likevel

Iherreklassen var det Strindheims Ebrahim Abulaziz som tok ledelsen fra startmed Helge Langen på slep. Ebrahim økte gradvis avstanden og lå an til å knuseden gamle rekorden, men en liten kilometer før mål greide han å løpe feil.Abulaziz tapte omtrent 20 sekunder på ekstraturen sin, men allikevel kom hangodt inn under den gamle bestetiden, med 21.22 vant han løpet på solid vis.

HelgeLangen snek seg også under Sødals gamle tid, han fikk 21.46. På tredjeplass iherreklassen kom Terje Maroni, mens arrøngørklubben hadde fjerde og femte bestetid, med henholdsvis Tesfu Dawit og Emil Melting. Det var totalt 85 deltagere ikonkurranseklassen på Hitraløpet.

3 raskeste herrer:

  1. Ebrahim Abulaziz, Strindheim il, 21.22

  2. Helge Langen, Rindal il,                21.46

  3. Terje Maroni, Rindal il,                 23.36

3 raskeste damer:

  1. Sigrid Jervell Våg, Strindheim il,  25.40

  2. Anette Brocks Hagen,Strindheim il, 26.13

  3. Marte Olsen, Selsbakk il,                 27.19

Restultater fra hel- og halvmaraton presenteres i egne saker.