Aldri har flere familier vært på tur med Den Norske Turistforening (DNT). Søndag 7. februar arrangeres Kom deg ut-dagen på 13 steder i Sør-Trøndelag , inkludert Hitra og Frøya, og 154 andre steder i landet.

- Det er første gang vi har over 150 Kom deg ut-arrangementer, og det er ventet over 30.000 deltakere. En gledelig utvikling, som viser at friluftsliv har medvind og at vårt langsiktige arbeid for et tilbud til alle generasjoner treffer, sier generalsekretær i DNT, Nils Øveraas.

Sjekk HFkalenderen.no for detaljer om turdagen på Hitra og Frøya

Han fremhever spesielt økningen i antall Barnas Turlag, DNTs tilbud til barnefamiliene, som viktig årsak til tilstrømmingen av nye medlemmer og mer aktivitet. I 2015 økte medlemstallet i Barnas Turlag med 5,3 prosent, og økningen fortsetter. Mange får sitt første møte med DNT gjennom Kom deg ut-dagen, som arrangeres i februar og september.

Det som blir omtalt som "Norges største søndagstur", gikk for første gang av stabelen i september 2006. I 2016 er det dermed duket for 10-årsjubileum med det 20. arrangementet i rekken. Tar du turen til ditt nærmeste Kom deg ut-arrangement søndag 7. februar, er det rigget for en aktiv og morsom utedag med massevis av ulike tilbud, lover DNT.

I Sør-Trøndelag blir det arrangert Kom deg ut dag i Bjugn, Frøya, Hitra, Klæbu, Malvik, Melhus, Orkdal, Rennebu, Røros, Selbu og ulike steder i Trondheim.

I 2016 satser DNT ekstra på familiene. Over 200 Barnas Turlag over hele landet tilrettelegger allerede for gode turer og aktiviteter både i nærmiljøet og til fjells. For å løfte tilbudet ytterligere har DNT nå valgt ut fem testfamilier som skal prøve og vurdere tilbudet, som spenner fra trilleturer til toppturer.

- Vi ønsker å vise fram bredden og mulighetene, og samtidig få ærlige tilbakemeldinger på hva som fungerer, og korrigeringer der det trengs. Samtidig har vi innført familiemedlemskap, som gjør det enkelt for hele familien å være medlem, sier generalsekretær Nils Øveraas.

- Kom deg ut-dagene er de største arrangementene vi har, og gir en unik mulighet til å introdusere og inspirere enda flere til å være ute, bli kjent med Turistforeningen og være med å teste friluftslivets gleder, sier leder Frode Støre Bergrem i Trondhjems Turistforening. Han oppfordrer alle til å ta turen til sitt lokale arrangement og bli med på årets beste vinterleker.