Finværet gjorde nok sitt til at ekstra mange fant det verdt å trekke på seg joggedrakten for å være med på Hitraløpet  lørdag.

- Det har vært en helt fantastisk deltagelse, med over 500 hundre påmeldte etter at vi har gjort grovtellingen. Bare Lerøy Midnor stilte med rundt hundre deltagere, sier en glad Jan Kjølsø fra Hitra Friidrettsklubb.

Til sammenligning stilte 310 til start i fjor.

Starten i dag gikk fra klokken 10.00, da løperne som ville bruke 4,5 timer eller mer på helmaraton sprang av gårde. Blant dem var 68-åringen Leif Eriksen, som løper sitt maratonløp nr. 100 i år. Til sammen 12 helmaraton-løpere stilte til start.

Blant mosjonsløperne var blant andre Alisa Mellemsæther(12), som fullførte seks kilometer sammen med venninnene Julie Haranes(10), Sandra Lossius og Frida Tøften.

-  Vi gikk mesteparten av turen, så det var ikke så tungt. Men vi spurtet litt helt på slutten, sier Alisa med en skinnende medalje rundt halsen som bevis på innsatsen.

Ordfører Ole Haugen deltok også i mosjonsløpet, sammen med hunden Kompis, og rådmann Roger Antonsen.

- Det er helt fantastisk at så mange deltok i dag. Hitraløpet er et kjempetiltak, som arrangørene skal ha skryt av. Jeg tror det var et smart trekk å legge mer vekt på mosjons og folkehelseprofilen, fremfor å fokusere på maratonløpingen. Og å legge mosjonsløpet inn mot Torghatten gir både trim og naturopplevelse på samme tid, sier Haugen.