5. divisjon fotball herrer, Frøya storhall

Frøya FK - IL Tempo: 1-1

Med bare 1-1 hjemme mot svakere plasserte IL Tempo tirsdag kveld misset Frøya FK å korte ned luka opp til Svorkmo og Hitra FK. Begge de to lagene foran har riktignok to kamper mer spilt, så muligheten er fortsatt fullt tilstede. Frøya har nå 18 poeng på sine hittil ni kamper, mot henholdsvis 22 og 25 poeng for Svorkmo og Hitra.

Som lokalavisa tidligere har meldt, har Frøya FK trukket sitt gutter 19-lag, og flere av juniorspillerne fikk mulighet til å vise seg fram på voksenlaget.

- Etter samtaler med spillere, trenere og styret i FFK har vi besluttet å trekke G19 fra serien i høst. Det ble en tynnere stall enn vi hadde forutsatt og det er samme situasjonen for A-laget. Derfor vil G19 nå bli en god tilvekst til A-laget, varslet klubben sist uke.

Tre spillere fikk ifølge Norges fotballforbund sin debut i A-troppen til Frøya FK i går. Dette er Petter Skaget, Håkon Blix og Leif Magnus Østheim Vågø.

- Det var mange som fikk sin aller første seniorkamp i dag. Vi spilte med 8-9 juniorer i løpet av kampen, og jeg synes de klarte seg bra. Vi møtte et langt mer erfarent lag, og blir straffet for det. Vi forventer at det må bli litt sånn i høst. Det er utviklingen av spillerne som er målet for vår del i år, ikke opprykk, sa frøyatrener Per Ove Espnes til froya.no, som fulgte kampen tirsdag kveld.

De rapporterer at det var Frøya som hadde ballen mest og at det var veteranen Jøran Adolfsen som leverte praktscoringa som sørget for utligning.