Birgitte Bremnes

Alder: 24

Bosted: Trondheim

Idrett: Dragrace

Meritter: Lisens i Top-Methanol- klassen

Deltatt i EM

Hva er ditt høydepunkt i karrieren?

Jeg har jo vokst opp med motorsport så jeg har opplevd utrolig mye. Som toåring var jeg med og så på mitt første race, så jeg har holdt på med dette i over 20 år. Jeg startet i den laveste klassen i det som heter junior dragster, der kjøretøyet egentlig er en olabil med plenklippermotor. Derfra har jeg jobbet meg oppover til jeg i 2015 debuterte i EM i den høyeste klassen, med en bil på over 8000 hestekrefter.

I 2013 kjørte jeg opp til lisens i Top-Methanol dragster i London. Da hadde jeg ikke sittet i bil på over tre år og plutselig skulle jeg kjøre i over 400 km/t. EM-debuten i 2015 er også en meritt som må skrives på lista.

Hvilken målsetting har du framover?

Jeg har veldig lyst til å kjøre en hel EM-sesong, men det krever gode sponsorer. For hver helg jeg kjører koster det over 100 000 kroner. Dragrace er en lite kjent sport i Norge. Landet vårt har europamestere i denne sporten, men ingen vet om de fordi all fokus blir på idretter som handball, fotball og ski.

Hvor mye trener du?

Spesifikk kjøretrening blir det ikke så mye av fordi det er så kostbart. I tillegg må vi ha en bane som er preparert, ambulanse og helsepersonell. Det finnes ingen baner i Norge som er gode nok til å kjøre på i den høyeste klassen. Jeg trener mest styrketrening og reaksjonstrening. Løpet er over på 4 sekunder så det er tusendelen som gjelder, derfor er god reaksjonsevne alfa og omega. Til reaksjonstreningen bruker jeg en simulator.

Hvorfor har du nådd så langt innen din idrett?

En fordel er at jeg har vokst opp med sporten og har et stort ønske om å lære. Jeg har vært mekaniker for andre sjåfører, og jeg har en genuin interesse også for det rundt selve løpet, som å skru biler. Det å lære av andre erfarne folk er essensielt. Du må også ha en smule galskap i deg for å tørre og stå på gasspedalen når speedometret nærmer seg 400 km/t.

Hva motiverer deg?

Det at folk sier at de har trua på meg og at folk er gira på at jeg skal få kunne kjøre. Jeg kjørte oppvisning på Gardermoen i fjor sommer. Etter den helga var det en person, som jeg ikke kjenner, som opprettet en Facebook-guppe for å hjelpe meg med å få sponsorer. Da jeg kjørte i EM i fjor var det første gangen jeg kjørte mot en annen person. Det var en danske som hadde kjørt dragrace fra før jeg ble født. Jeg tapte det racet med åtte tusendeler, men det som sitter igjen er at han kom og tok meg i hånden etterpå, og ærlig innrømte at han hadde undervurdert meg.

Martin August Myrseth

Alder: 16

Bosted: Dyrøy

Idrett: Drifting

Meritter: Andreplass i NM/Norgescupen for Junior Drifting 2015.

Beste fører i NMKs mesterskap i 2015, Junior Drift. Seriemester i den frittstående cupen Powerdrift for Junior Driftere 2015.

Hva er ditt høydepunkt i karrieren?

Det som er høydepunktet så langt er seieren i Bergen under løp nr. 4 sommeren 2015. Det var helt rått! Vi hadde trøbbel med bilen og skrudde til langt på natt både fredag og lørdag, også vant vi på søndag.

Hvilken målsetting har du framover?

Jeg vil fortsette å hevde meg i konkurranser i Norge. Den store drømmen er å delta i internasjonale løp.

Hvor mye trener du?

Treningen varierer gjennom sesongen. I vinterhalvåret er det en del fysisk trening på Maxtrim. Det blir også teknikktrening på motorsportsenteret i løpet av vinteren, da kjører vi på snøføre. Fra påske til sesongstart i slutten av mai trener jeg med løpsbilen en gang i uka. Resten av sommeren blir det mest konkurranser. I fjor reiste vi på åtte løp, noe som utgjorde over 8000 km rundt omkring i Norge.

Hvorfor har du nådd så langt innen din idrett?

God hjelp fra pappa Helge Myrseth, teamet og selvfølgelig NMK Frøya.

Hva motiverer deg?

Det gode miljøet. Det er fantastisk å se hvor glad teamet blir når jeg gjør det bra.

Thea Hestnes

Alder: 16

Bosted: Fillan

Idrett: Volleyball

Meritter: Tatt ut på landslaget i volleyball

Hva er ditt høydepunkt i karrieren?

Det må være når vi var i England i november og spilte i ei stor turnering som heter NEVZA, som spilles mellom nordiske land. Det var veldig lærerikt og morsomt å være med på, fordi det er veldig stort i volleyball-verdenen. Å dra til utlandet var ekstra stas.

Hvilke målsetninger har du framover?

Jeg vil bli så god som jeg kan og kanskje spille i utlandet en gang. Jeg håper å bli tatt inn på 19-årslaget når jeg er blitt for gammel til 17-årslaget. Drømmen er å gå videre opp på seniorlandslaget.

Hvor mye trener du?

Jeg trener hver dag, både styrke og volleyball. Det går på teknikk, å styrke kroppen, skadeforebyggende og utholdenhet. Jeg har fått treningsprogram av fysioterapeuten på landslinja i volleyball som jeg følger. Nå i sesongen er det stort sett kamper i helgene. Det er viktig å trene allsidig.

Hvorfor har du nådd

så langt innen din idrett?

Jeg har trent veldig mye, mer enn de fleste fra min klubb. Volleyballtreningene og kampene har førsteprioritet.

Hva motiverer deg?

Noen dager har jeg absolutt ikke lyst til å dra på trening i det heletatt, men jeg må bare gjennomføre det. Da tenker jeg på hvor heldig jeg er som har muligheten til å spille for Norge og er en av de 18 beste i landet. Hvis jeg skal greie å holde tritt med de andre 17 må jeg trene mye.

Kristin Jørgensen

Alder: 20

Bosted: Trondheim

Idrett: Fotball

Meritter: I A-stallen til Trondheims-Ørn.

Andreplass i NM.

Hva er ditt høydepunkt i karrieren?

Det er uten tvil de to NM-finalene i fjor. Jeg spilte både for juniorene og A-laget. Seniorfinalen spilles i Oslo med etterfølgende bankett som NRK dekker. Det var virkelig en opplevelse.

Hvilke målsetninger har du framover?

Målsetningen i nær framtid er å spille  meg inn i startelleveren på A-laget til Trondheims-Ørn. Lenger fram er det selvsagt en drøm å vinne NM og komme på landslaget.

Hvor mye trener du?

Vi har 5-6 fellesøkter hver uke, hvor hele laget spiller sammen. I tillegg er det egentreninger og noen dager morgenøkter som begynner kl. 0700. To økter på en dag er ikke uvanlig. Jeg har et individuelt oppsatt treningsprogram med utviklingsmål. Nå fokuserer jeg på skudd og avslutninger.

Hvorfor har du nådd så

langt innen din idrett?

Jeg har vært veldig tålmodig og prioritert riktig. Motivasjonen har vært stor og viljen til å komme langt har vært minst like stor. Det holder ikke å bare være en god fotballspiller, du må ha en god holdning også. Hvis du ikke er en lagspiller, kommer du ikke langt. Det er totalpakken man må ha for å komme opp på elitenivå.

Hva motiverer deg?

Den største motivasjonen er at jeg synes det er gøy. Jeg liker treningene, og kamper er morsomt. Også det rundt fotballen som miljøet og reisene er motiverende. Laget blir som en familie og det er godt å ha noen i ryggen.

Daniese A. Sæther

Alder: 18

Bosted: Daløya, Frøya

Idrett: Taekwondo

Meritter: Gull i NM, svart belte

På landslaget i taekwondo

Skal konkurrer i EM i april

Hva er ditt høydepunkt i karrieren?

Hele 2015 er fylt med høydepunkter. Jeg tok svart belte i taekwondo i fjorvår og i november samme år tok jeg NM-gull i svart- belte klassen. Jeg ble også tatt opp på landslaget

Hvilke målsetninger har du framover?

Da jeg begynte med taekwondo som 10-åring var drømmen min svart belte, og den drømmen har gått i oppfyllelse. Nå er målet mitt å ta medalje i EM og bli enda bedre enn jeg er. Hvis jeg tenker langt fram i tid, er målet å ta medalje i VM.

Hvor mye trener du?

Etter NM har jeg noen småskader så jeg trener rolig, og er til fysioterapeut to ganger i uka. Jeg trener ren taekwondo nesten hver dag, men jeg har fri i helgene. Det blir ofte to økter daglig. Da kan jeg trene to timer selv, også er jeg assistenttrener til ungdomsgjengen som jeg trener sammen med. I tillegg må jeg trene styrke og utholdenhet. Jeg hopper mye tau. Det bedrer fotarbeid når jeg slåss, og koordineringen mellom hender og føtter.

Hvorfor har du nådd

så langt innen din idrett?

Når jeg har satt meg et mål jobber jeg steinhardt til jeg får det til. Jeg hadde aldri greid dette uten hjelp fra trenere, laget og familien. Konstruktiv kritikk er viktig for å kunne utvikle seg innen kampsport. Det å lytte til råd er essensielt. Fram til i fjor drev jeg med dans, men jeg måtte ta et valg om jeg ville fortsette med det eller taekwondo. Jeg valgte  kampsporten. Det å ha danset er en stor fordel for taekwondo fordi du får bedre fleksibilitet, balanse, styrke og rytme.

Hva motiverer deg?

Linn Johansen som er på landslaget motiverer meg. Hun er sinnssykt god i taekwondo. Da jeg så henne gå kamp første gangen på en sommerleir tenkte jeg: Er det der menneskelig? Hun hadde så god kontroll og så god styrke. Da tenkte jeg at sånn skal jeg også bli. Taekwondo er mye mer enn en hobby, det er en livsstil så det går som regel greit å motivere seg.

Anita Reitan

Alder: 16

Bosted: Titran

Idrett: Taekwondo

Meritter: Sølv i NM, rødt belte

Hva er ditt høydepunkt i karrieren?

Det har vært mange høydepunkter, ett av dem har vært alle gangene jeg har bestått graderingene mine. Det er utrolig gøy at hovedinstruktøren min mener jeg er god nok til å gå opp til en ny grad. Det største høydepunktet var likevel da jeg tok sølvmedalje i NM innen sparring i 2014. Jeg tok også bronse under trøndersk mesterskap samme år.

Hvilke målsetninger har du fremover?

Jeg vil ta svart belte. Det er drømmen for alle som starter med taekwondo, og det er utrolig at jeg har kommet så langt som jeg har.

Hvor mye trener du?

Jeg trener sammen med resten av klubben fire timer i uka. Da er det treneren som legger opp treningen, og vi øver på både det praktiske og teoretiske. Disse timene er fastsatt tirsdag og torsdag. I tillegg trener jeg styrke og utholdenhet. I sparring, som jeg synes er morsomst, trengs det veldig god kondisjon. Siden jeg har astma har det å trene utholdenhet vært noe av det viktigste jeg gjør. Månedene før en konkurranse er det i hovedsak kondisjon jeg trener.

Hvorfor har du nådd så langt innen din idrett?

Jeg er flink til å pushe meg selv, det er nok det viktigste jeg gjør. At de andre i klubben hjelper meg til å se hva jeg er god på gjør at jeg utvikler meg. For å konkurrere på høyt nivå trenger man masse trening. Hver eneste trening er viktig.

Hva motiverer deg?

Å få svart belte. Gleden av å trene sammen med de andre er også en motivasjon. Når jeg ikke har lyst til å dra på trening tenker jeg at jeg bare skal komme meg i gjennom det. Som regel tar det bare fem minutter inn i økta før jeg får treningsgleden tilbake.

Mantas Petruska

Alder: 16

Bosted: Trondheim

Idrett: Fotball

Meritter: Trener med RBKs ungdomslag

Hva er ditt høydepunkt i karrieren?

Høydepunktet er jo selvfølgelig at jeg har fått muligheten til å trene med Rosenborg og matche meg med landets kanskje beste juniorspillere. Jeg fikk også målt mitt eget nivå når jeg spilte sammen med dem.

Hvilke målsetninger har du framover?

Jeg skal bli best mulig, og for å nå det målet må jeg trene hardt hver eneste dag. Den store drømmen er å bli profesjonell fotballspiller. Jeg vil i hvert fall komme så langt at jeg får spille i Tippeligaen.

Hvor mye trener du?

Jeg trener hver dag. Vi har 4-5 fellestreninger i uka med hele laget og resten er egentrening. Det blir en del styrketrening, både hjemme og på treningssenter.

Hvorfor har du nådd

så langt innen din idrett?

Noe av det som har fått meg så langt er stor treningsvilje. Jeg har lagt ned mange timer med arbeid og trening for å komme dit jeg er i dag. I tillegg er jeg enormt sta. Når jeg har satt meg et mål gir jeg meg ikke før jeg har nådd det.

Hva motiverer deg?

Tanken på å bli proff fotballspiller. Jeg har jo selvsagt dårlige dager der jeg heller kunne tenkt meg å ligge på sofaen hjemme enn å trene. Da tenker jeg på meg selv som 30-åring, og at jeg da kommer til å se meg tilbake og angre på at jeg ikke utnyttet de mulighetene jeg fikk. Det jager ofte bort latskapen. Foreldrene mine har også spilt en viktig rolle når det kommer til motivasjon. De støtter meg så jeg kan bli best mulig. Pappa er alltid med på fotballbanen når jeg er på Hitra og trener.

Preben Øien

Alder: 19

Bosted: Trondheim

Idrett: Fotball

Meritter: Keeper i rekrutteringsgruppa til Ranheim IL

Hentet opp i A-lagstroppen til Ranheim IL

Hva er ditt høydepunkt i karrieren?

Det første jeg kommer på var da vi slo Byåsen etter straffekonkurranse i Jr. NM i fjor. Vi spilte egentlig en dårlig kamp, og det sto 0-0 etter 90 minutter, pluss ekstraomganger. Følelsen av å dra det hele i land, og med det å gå videre til åttendelsfinale er noe jeg ser på som en fin opplevelse. Jeg må også nevne det å være med på eliteserie-kvaliken mot Kristiansund i år som et høydepunkt.

Hvilke målsetninger har du framover?

Jeg jobber hver dag for å bli bedre enn jeg var i går. Drømmen er å bli så god at jeg kan leve av det jeg driver med.

Hvor mye trener du?

Vi trener fem ganger i uka med ball. I tillegg til har vi to til tre egne fysiske økter i uka, samt egentrening de helgene det ikke er kamp. Så jeg trener nok et sted mellom 12-15 timer i uka regner jeg med.

Hvorfor har du nådd

så langt innen din idrett?

Jeg tror det er vanskelig å bli god til noe uten at man selv vil det ufattelig mye, så min stahet er nok en egenskap som kommer godt med. Samtidig handler alt om å ikke gi opp, men ha tålmodighet selv om ting ikke alltid går som du tenker.

Hva motiverer deg?

Tanken på konkurrentene mine. Hvis jeg skal bli bedre enn de jeg konkurrerer mot, nytter det ikke droppe treninger. Jeg liker å se på det slik: skal man bli bedre enn noen som allerede er bedre enn seg selv, må man trene både mer og bedre enn dem.

Ole-Magnus Strand

Alder: 19

Bosted: Hestvika

Idrett: Vektløfting

Meritter: Gullmedalje i NM for ungdom 2014

Sølv i nordisk mesterskap 2015

Hva er ditt høydepunkt i karrieren?

Det må være å få vært med i nordisk mesterskap og ta sølvmedalje. Det gir en god følelse å være ferdig og få vite plasseringen din. Det som er mest kjekt er når trener, Ivar Kværnø, er fornøyd med innsatsen min.

Hvilke målsetninger har du framover?

Jeg vil gjøre det bra og slå mine personlige rekorder på senior-NM i februar. Vektløftinga er mest en hobby, men det hadde vært moro å tatt noen gull-medaljer i NM.

Hvor mye trener du?

Jeg trener 4-5 økter i uka i vektløfterhuset på Sandstad. I tillegg prøver jeg å få inn ei økt med løping, så vanligvis blir det til sammen seks økter i løpet av uka. Alle kan bli gode i vektløfting, men ikke alle kan bli verdensmestere. Det er en idrett som passer for både de som er kraftige, og de som er spinkle siden den er delt opp i vektklasser.

Hvorfor har du nådd

så langt innen din idrett?

Jeg er veldig interessert i treninga og har ikke gått lei. Fysisk sett har jeg vært litt kraftig for alderen og det har vært både en fordel og en ulempe. Det positive med det var at jeg var sterkere enn andre på samme alder. Det negative er at man må ha god fleksibilitet og den er dårligere hos meg. Fokuset på trening har derfor vært å bedre teknikken, og øke mobiliteten. Trenerne mine, Ivar Kværnø, John Birger Brevik og Kristian Ulvan, har vært avgjørende for meg. Uten de hadde det ikke vært noen klubb.

Hva motiverer deg?

Min største motivasjon er at jeg synes det er gøy. For min del har fokuset aldri vært at jeg må trene for å vinne. Gode rutiner gjør at jeg kommer meg på trening og treningskamerater er viktig. Det er litt kameratslig konkurranse innad i klubben med to som er jevngode med meg, men det er bare artig.

Stephan Paulsen

Alder: 15

Bosted: Dolmøya

Idrett: Vektløfting

Meritter: Gullmedalje i NM for juniorer

Hva er ditt høydepunkt i karrieren?

Det må være å ta NM-gull. Reisene og å være med på landslaget er også høydepunkter.

Hvilke målsetninger har du fremover?

Drømmen er å bli med på nordisk mesterskap og EM for ungdom.

Hvor mye trener du?

Jeg trener egentlig ikke så mye, bare 2-3 dager i uka. På treningene har vi mange teknikkøvelser.

Hvorfor har du nådd

så langt innen din idrett?

Motivasjonen om å nå langt.

Hva motiverer deg?

Det var en enorm motivasjon at jeg tok NM-gull bare et år etter jeg startet med vektløfting. Da tenkte jeg at jeg kan komme langt hvis jeg fortsetter.

Tina Marita Kværnø

Alder: 17

Bosted: Glørstad

Idrett: Vektløfting

Meritter: Gull i NM for juniorer

Hva er ditt høydepunkt i karrieren?

Det morsomste jeg har vært med på er et stevne i Tyrkia for et års tid siden. Ingen i Norge hadde vært på et stevne der ned før. Det var deltakere fra 8 land. Jeg tok en tredjeplass og det er jeg veldig fornøyd med.

Hvilke målsetninger har du framover?

Nordisk mesterskap i år. Men da må jeg trene masse.

Hvor mye trener du?

Jeg trener 4-5 ganger i uka i vektløfterhuset på Sandstad med andre vektløftere. Der går det mest på teknikk og trening relatert til vektløfting. I tillegg har jeg toppidrett på videregående og der har vi to økter i uka. Der trener jeg vanlig styrketrening. Jeg legger også inn noen økter der jeg trener hurtighet.

Hvorfor har du nådd så langt innen din idrett?

Jeg har trent veldig mye. Det er mye jeg har prioritert bort, jeg er nesten aldri hjemme. I 2014 brakk jeg hånden og det har krevd mye tålmodighet og stahet for å komme tilbake. Det var først et år senere jeg greide å tangere min egen rekord, det var i NM i november 2015. Opptreningen tok utrolig lang tid, så jeg mistet på en måte et år.

Hva motiverer deg?

Til å begynne med ville jeg bare prøve vektløfting, jeg hadde ingen ambisjoner om å bli flink. Så viste det seg at jeg faktisk var god, og det ga en god følelse fordi jeg ikke har vært særlig flink i noen andre idretter. Jeg synes det er morsomt å holde på og det gir meg energi. Det verste er dørstokkmila, når man har kommet seg på trening er det gøy.

Rikard Melhus

Alder: 17

Bosted: Trondheim

Idrett: Fotball

Meritter: Trener med RBKs ungdomslag

Hva er ditt høydepunkt i karrieren?

Da gutter 19 klatret til topps og tok seriegullet høsten 2015. I samme periode fikk jeg tilbudet om å trene med RBKs ungdomslag.

Hvilke målsetninger har du framover?

Jeg vil komme så langt som mulig, og kunne leve av å spille fotball. Drømmen er å hjelpe landslaget til å kvalifisere seg til VM.

Hvor mye trener du?

Jeg har 10-11 obligatoriske treninger i uka. Treningene mine er varierte, men det går mest på trening med ball sammen med laget. Det er også viktig med bevegelighetstrening og en sterk kjernemuskulatur for å bli en god fotballspiller. I tillegg har jeg noen styrkeøkter på kveldene.

Hvorfor har du nådd

så langt innen din idrett?

Å ha gode holdninger, ikke bare på fotballbanen, men også ellers. Jeg har en bra viljestyrke og har lært meg å komme meg videre hvis jeg feiler. Faller man må man reise seg og fortsette til man klarer det.

Hva motiverer deg?

For å motivere meg til å komme meg på trening ser jeg videoer på Youtube av spillere som viser fram ferdigheter. Da tar jeg med meg ballen ned på banen og øver på triksene til jeg greier det.

Vera Bekken

Alder: 20

Bosted: Molde

Idrett: Handball

Meritter: Spiller på Molde elite

NM gull

Hva er ditt høydepunkt i karrieren?

Det er mange ting. Jeg husker veldig godt det året vi spilte i Bringserien. Da møtte vi de beste J16 lagene i Norge over fire helger, der vi spilte tre kamper hver helg. Det var utrolig gøy å spille slike tøffe kamper hver helg. Sesongene i Byåsen var også høydepunkter, med sølv i serien og NM gull.

Hvilke målsetninger har du fremover?

Jeg vil bli så god som mulig. Alle som driver med idrett på dette nivået har nok en liten drøm om å komme på landslaget.

Hvor mye trener du?

Håndball er jo en lagsport så vi trener mye sammen. Det er håndballtreninger hver dag der vi øver på å bli bedre sammen som et lag. I tillegg til disse treningene kommer de individuelle treningene. Nå trener jeg en del styrke for å bli sterkere slik at jeg kan forbedre hurtigheten og spensten. Skadeforebyggende er også inkludert i treningen siden jeg har slitt en del med skuldra. I sum trener jeg mellom 15 og 20 timer i uka.

Hvorfor har du nådd

så langt innen din idrett?

Den viktigste egenskapen er at jeg har vært målbevisst og treningsvillig. Så lenge jeg kan huske har jeg hatt et stort ønske om å nå toppen. Mamma har bidratt mye til at jeg har nådd langt. Det har blitt en livsstil for familien å prioritere treningene og kampene mine.

Hva motiverer deg?

Det er så gøy! Håndballen har gitt meg mange fine minner, opplevelser, mestringsfølelse og venner for livet. Noen dager er knallharde, men da må man bite tennene sammen og jobbe videre.

Runar Klungervik

Alder: 19

Bosted: Glørstad

Meritter: 5 NM-gull

Idrett: Vektløfting

Meritter: 1. plass i NM for seniorer

2. plass i nordisk mesterskap for ungdom

Hva er ditt høydepunkt i karrieren?

Høydepunktene er NM for seniorer der jeg tok 1. plassen i 2014, og nordisk mesterskap for ungdom, der jeg tok 2. plassen i 2013.

Hvilke målsetninger har du fremover?

Målet mitt framover er å vinne nordisk mesterskap og kvalifisere meg til EM. Det betyr mye jobbing, men det er jeg villig til å gjøre.

Hvor mye trener du?

Jeg trener 4-5 ganger uka. Siden det er viktig med god teknikk når man løfter, trener jeg mye på det. Øvelsene vi konkurrerer i er rykk og støt. For å bli flink i de øvelsene trener jeg mye hjelpeøvelser for stødighet, hurtighet og styrke.

Hvorfor har du nådd så langt innen din idrett?

Den viktigste egenskapen jeg har som har gjort at jeg har nådd så langt, er at jeg aldri gir opp. Jeg har trent mye, men det gode miljøet i Hitra vektløfterklubb har gjort det lettere å trene hardt. Trener Ivar Kværnø, har også mye å si for utviklingen. Han gir gode tilbakemeldinger og hjelper til å rette opp feil vi gjør.

Hva motiverer deg?

Det gode miljøet i klubben. Når jeg er sliten og lei tenker jeg på målene jeg har satt meg, det er motiverende.

Kim Aleksander Kværnø

Alder: 15

Bosted: Dolmøya

Idrett: Vektløfting

Meritter: Gullmedalje i NM for juniorer

Hva er ditt høydepunkt i karrieren?

Høydepunktene er NM-turene og når vi er ute å reiser.

Hvilke målsetninger har du fremover?

Bli med på Nordisk mesterskap og senere EM.

Hvor mye trener du?

Jeg trener som regel tre ganger i uka. Da jeg begynte med vektløfting trente jeg veldig mye teknikk. Nå trener jeg på øvelser som øker styrken.

Hvorfor har du

nådd så langt innen din idrett?

Jeg har lært meg god teknikk og jobbet mye med å løfte riktig.

Hva motiverer deg?

De andre i klubben. De gir meg konstruktiv kritikk når det er noe jeg kan forbedre, men samtidig er de flinke til å få fram det jeg gjør bra. Når det ikke frister  å dra på trening tenker jeg at det kun er meg som kan gjøre noe for å nå de målene jeg har satt meg.

Ola Arntsen

Alder: 13

Bosted: Fillan

Idrett: Fotball

Meritter: Spiller på Team Trøndelag

Hva er ditt høydepunkt i karrieren?

Høydepunktet må være første gangen jeg gikk videre til Team Trøndelag.

Hvilke målsetninger har du fremover?

Målet er å bli en god fotballspiller og ha det gøy med venner i fotballen. Drømmen er å bli best.

Hvor mye trener du?

Jeg trener fotball hver ukedag og håndball en til to ganger i uka. I helgene spiller jeg kamp eller er på banen med kompisene mine.

Hvorfor har du nådd så langt?

Jeg har en stor treningsiver, derfor har jeg kommet så langt. Jeg må trene ekstra for å spille bra på samlinger.

Jørgen Olsen

Alder: 40

Bosted: Fillan

Idrett: Pistolskyting

Meritter: Lag-gull i NM i feltpistol

Island Games: fem lagmedaljer og tre individuelle

Gull i Police Pistol 1

Bronse i Service Pistol

Hva er ditt høydepunkt i karrieren?

Det har vært mange fine konkurranser med brukbare plasseringer. Lag-gull i NM i feltpistol er et av høydepunktene. Friskt i minne er fangsten under Island Games på Jersey i 2015, med fem lagmedaljer sammen med Roy Aune. Fikk også tre individuelle medaljer. Det absolutte høydepunktet var individuelt gull i Police Pistol 1 i Øylekene.

Hvilke målsetninger har du fremover?

Prøve å holde nivået. Første mål er Island Games på Gotland i 2017.

Hvor mye trener du?

I et satsningsår blir det rundt 15.000 avfyrte skudd, med tre økter i uka som er enten trening eller konkurranse. Treningen foregår med de ulike våpengruppene, enten på luftpistolbane eller utendørsbane. Jeg trener stort sett bare skyting.

Hvorfor har du nådd så langt innen din idrett?

I skyting må man være litt ”egen og sta”, og ha evnen til å terpe alene i timevis på  detaljer. God skyting sitter like mye mellom ørene som i avtrekkerfingeren. For å konkurrere på mitt nivå har jeg forsøkt å holde antall konkurranser per år til rundt 50, gjerne flere i år hvor jeg har satset spesielt.

Hva motiverer deg?

Det faktum at jeg synes skyting er veldig gøy og at jeg stort sett aldri blir lei av å skyte, er mer enn nok motivasjon for meg. Når jeg ikke har så lyst til å trene, så trener jeg stort sett likevel, på et eller annet vis.

Sara Eline Gaasø

Alder: 21

Bosted: Trondheim

Idrett: Maraton

Meritter: Trondheim maraton

Island Games 2015

BDO mila

Trondheims høyeste trappeløp

Magni maraton

Hva er ditt høydepunkt i karrieren?

For meg er dette først og fremst en hobby. Høydepunktet så langt må ha vært å springe halvmaraton under Øylekene i Jersey 2015. Til tross for en intens varme og få drikkestasjoner, var det en fantastisk opplevelse. Det morsomste er likevel å løpe uoffisielt. Magni maraton er et slikt uoffisielt løp der du må ta din egen tid, og supplere deg selv med drikke. Magni maraton arrangeres den andre lørdagen i hver måned, og jeg prøver å delta på så mange av disse løpene som jeg har mulighet til.

Hvilke målsetninger har du fremover?

Målet mitt i år er å fullføre det jeg ikke greide i 2015. Under Trondheim Maraton i fjor prøvde jeg for første gang å delta i et helmaraton. Kroppen min var ikke helt klar for dette og jeg endte med å måtte bryte halvveis i løpet. Derfor skal jeg 3. september i år, under Trondheim Maraton, igjen prøve meg på et helmaraton og forhåpentligvis greie å krysse mållinjen denne gang. I tillegg håper jeg å være klar for å delta i halvmaraton under Øylekene 2017.

Hvor mye trener du?

Jeg trener for det meste på egenhånd. Det er i hovedsak en blanding av å trene på treningsstudio og å løpe ute. Personlig trives jeg best med å løpe ute med musikk på øret. Hvor ofte jeg trener avhenger av motivasjon, og hvor lenge det er til neste løp. Til vanlig prøver jeg å holde det jevnt med 2-4 løpeøkter i uka. I tillegg trener jeg cheerleading to ganger i uka. Før et løp trener jeg hver dag i en til to uker, unntatt dagen før løpet. Denne dagen er hviledag. Jeg forandrer også kostholdet en uke før. Det går da i hovedsak ut på å kutte ut alt av kjøttprodukter og å spise mer grønnsaker og fisk. Den forberedende treningen er for det meste løpstrening. En blanding av langdistanse (fra 1 – 1 ½ mil) og intervaller. Etter at jeg begynte på cheerleading har det også blitt en del styrketrening og tøying, noe jeg føler har vært en fordel når det kommer til løpingen. Det har gjort meg sterkere og raskere.

Hvorfor har du nådd så langt innen din idrett?

De egenskapene som har vært viktigst for meg når det kommer til løpingen, er staheten min, og at jeg er målrettet. Løping handler nesten like mye om viljestyrke som kondisjon og løpeform. Når kroppen begynner å bli sliten er det mye tankearbeid som må til for å kunne fullføre. En annen egenskap som kommer godt med er nysgjerrighet. Jeg har alltid lurt på hva som vil skje når jeg utfordrer meg selv. Det tror jeg er en av hovedgrunnene til at jeg har kommet så langt med løpingen.

Hva motiverer deg?

For øyeblikket er hovedmotivasjonen å fullføre målet jeg satte meg i fjor. Utenom dette er det løpegleden. Den dagen løping slutter å være en aktivitet jeg utfører av glede, kommer jeg til å slutte. Noen dager når det er mangel på motivasjon kler jeg ofte bare på meg og begynner å løpe. Det er for det meste det å komme seg ut og få satt i gang som er den harde og vanskelige delen. Når føttene først har begynt å bevege seg går det meste av seg selv.

Ulrik Vikan

Alder: 15

Bosted: Uttian

Idrett: Fotball

Meritter: Vunnet kretsmesterskap for G16 i 3. divisjon

Tatt ut av Trøndelag fotballkrets til å delta på kretssamling for 2000-åringene

Hva er ditt høydepunkt i karrieren?

Høydepunktet var å vinne kretsmesterskapet og serien for G16. Det mest spennende var å være på Norway cup for første gang.

Hvilke målsetninger har du fremover?

Jeg vil utvikle meg som spiller, bli bedre og mer stabil. Drømmen er å bli en veldig god fotballspiller.

Hvor mye trener du?

Jeg trener flere ganger i uken. Det er mange klubbtreninger og i tillegg egentreninger. Under egentreningene trener jeg variert, alt fra praktiske fotballferdigheter som skudd, til styrke og hurtighet. Jeg prøver å bli bedre i alt.

Hvorfor har du nådd så langt innen din idrett?

Fordi jeg har en sterk vilje til å utvikle meg som fotballspiller og bli bedre. Jeg har lagt ned mye arbeid, særlig på egentreninger. Rundt meg har jeg også mange personer som har hjulpet meg oppover. Jeg har vært nødt til å ofre mye av fritiden min, som å være sammen med venner.

Hva motiverer deg?

Den største motivasjonen er alle de som tror på meg, og har hjulpet meg til å bli den jeg er i dag. Drømmen er å bli profesjonell fotballspiller og da er  gleden ved å holde på med denne idretten viktig.

Tonje Postholm Forsnes

Alder: 20

Bosted: Trondheim

Idrett: Fotball

Meritter: Spiller på Byåsen KF

Spilte kretsfinale J16 mot Åfjord

Kvalifiseringskamper med Byåsen

Hva er ditt høydepunkt i karrieren?

Opprykket til Byåsen høsten 2014, må nevnes som et høydepunkt. Etter å ha vært med på å tape opprykksfinalen mot ØHIL året før, ble denne serien ekstra god. Det minnet som betyr mest for meg personlig er nok fra en treningskamp mot Lillestrøms rekruttlag da vi var på treningsleir i Tyrkia med Byåsens rekrutter våren 2014. Vi var absolutt ikke favoritter i denne kampen, og selv forventet jeg ikke at vi skulle klare det, men alle spilte over evne og vi vant. Jeg tror dette er en kamp jeg vil huske resten av livet.

Hvilke målsetninger har du fremover?

Måsetingen min har alltid vær å se hvor langt jeg kan komme. Jeg har aldri tenkt at det er et spesifikt nivå jeg ønsker å komme til. Jeg setter meg kortsiktige og konkrete mål for egenskaper jeg skal utvikle på banen.

Hvor mye trener du?

Først og fremst spiller jeg mest mulig fotball. Å stå i mål er den beste formen for trening for en keeper. Det og hele tiden trene teknikk og kamprelevante situasjoner er viktig. I Byåsen har vi fem fellestreninger i uka hvor vi har ulike fokus og aktiviteter hver dag. I tillegg trener jeg styrke hver dag for å holde skadene i skuldre og knær i sjakk. Det fungere som skadeforebyggende trening.

Hvorfor har du nådd så langt innen din idrett?

Jeg flyttet til Trondheim av en eneste grunn, og det var fotballen. De rundt meg sier jeg har pågangsmot og er sta. Jeg lar meg ikke stoppe uansett hvilke prøvelser jeg får. Dette har bidratt mye til at jeg fremdeles spiller fotball siden jeg har hatt så mange skader. Lojaliteten jeg føler til laget og idretten har hjulpet meg mye. Fotballen gir meg ekstremt mye, og fungerer som et høydepunkt i hverdagen min.

.

Hva motiverer deg?

Gleden fotballen gir meg er det som har vært den største motivasjonen hele veien. Uansett hvor håpløst ting kan føles innimellom har idretten alltid vært et fast holdepunkt i livet mitt. Siden fotballen har vært noe jeg har lyktes med, føler jeg en trygghet når jeg kommer ut på banen eller får tak i en ball. Denne følelsen kommer innenfra og da tror jeg ikke man trenger så mye annet for å motivere seg. Det å få bekreftelser og tilbakemeldinger fra trenere, lagkamerater, tilskuere og motstandere hjelper på motivasjonen.

Sara Solli Knutshaug

Alder: 15

Bosted: Hamarvik og Melandsjø

Idrett: Håndball

Meritter: Kåret til beste spiller på håndballskolen i Meråker sommeren 2013

Tatt ut på de regionale landslagssamlingene

Hva er ditt høydepunkt i karrieren?

Det å bli tatt ut på de regionale landslagssamlingene. Nivået er høyt, og det er mange gode jenter å kjempe mot. Det morsomste og mest spennende jeg har vært med på var en cup-kamp mot Charlottenlund. Vi hadde kommet til kvartfinalen og skulle møte Charlottenlund (CSK). Hele laget var spente på hvordan dette skulle gå og helt ærlig hadde vi ikke helt trua, for de var regnet som ett av Norges tre beste lag. Det var jevnt hele veien, men vi spilte best og vant tilslutt med to mål.

Hvilke målsetninger har du fremover?

Målsettingen min videre er å flytte fra Frøya neste skoleår for å gå på Heimdal vgs. Jeg vil starte i en klubb i Trondheim og spille meg oppover i divisjonene.  Målet er eliteserien og drømmen er landslaget.

Hvor mye trener du?

Jeg trener håndball 2-3 ganger i uka, pluss kamper i helgene. I tillegg har jeg egentrening to ganger i uka, Da løper jeg først og deretter trener jeg styrke på overkropp og ben.

Hvorfor har du nådd så langt innen din idrett?

Egenskapene som har gjort at jeg har nådd langt er: Treningsvillighet, tar til meg lærdom, tåler kritikk, stresser ikke, er sjelden nervøs før kamp og er flink til å restituere.

Hva motiverer deg?

En stor motivasjon er å se håndballkamper, som landslagskamp og kamper i Grundigligaen, både dame- og herrekamper. Når jeg ser framgang og at resultatene blir bedre, blir jeg motivert til å bli enda bedre. Jeg liker det jeg holder på med og jeg vil bli best. Samholdet i laget på Frøya og positive tilbakemeldinger motiverer meg også.

Frida Schønningsen

Alder: 14

Bosted: Sistranda

Idrett: Fotball

Meritter: Salmars talentpris

Hva er ditt høydepunkt i karrieren?

Det å få spille med så mange flotte mennesker. Det jeg er mest stolt av er da jeg scoret to mål første kampen min for Hitra J16. Å få Salmars talentpris var veldig morsomt og det motiverte meg mye til å satse videre.

Hvilke målsetninger har du fremover?

Målsettingene mine er å trene mer, bli en bedre fotballspiller og score masse mål. Jeg vil fortsette å føle gleden ved å spille fotball i tiden framover. Drømmen er å stå på Ullevål med den norske landslagsskjorten på.

Hvor mye trener du?

Akkurat nå har jeg bare hatt egentreninger, men som regel trener jeg tre ganger i uken. Jeg har to treninger på Hitra, og en på Frøya. Ellers trener jeg mye med søstrene mine.

Hvorfor har du nådd så langt innen din idrett?

Jeg brenner for fotballen og har alltid lyst til å spille. Jeg er positiv og ser framover. Trening og gode medspillere er også viktig.

Hva motiverer deg?

Det som motivere meg til å fortsette er vel at jeg liker å spille fotball. Når jeg ikke orker å dra på trening, tenker jeg at jeg blir i hvert fall ikke bedre av å bli hjemme.

Henrik Fossmo

Alder: 15 år

Bosted: Nordhammeren på Frøya

Idrett: Håndball

Meritter: Spiller for Ranheim

Vinner av Baldus 2015

Kvalifisert for Bring-serien 2016

Hva er ditt høydepunkt i karrieren?

Høydepunktet må være da vi vant Baldus, det var en skikkelig lagseier. Bare måten vi klarte å jobbe

oss gjennom kampene og ta med trofeet hjem på var helt fantastisk.

Hvilke målsetninger har du fremover?

Å utvikle meg som håndballspiller. Det er alltid noe jeg mener jeg kunne gjort bedre. Målet er å presse meg selv, slik at jeg utvikler meg videre. Drømmen er jo selvfølgelig å bli verdens beste håndballspiller.

Hvor mye trener du?

Jeg trener veldig målrettet. Det er viktig å sette seg delmål på veien til å bli bedre. Hver uke trener jeg så mye jeg kan. 4-5 økter i uka, pluss kamper i helgene. Jeg trener variert, både styrke, skadeforebygging og ikke minst håndball.

Hvorfor har du nådd så langt innen din idrett?

Jeg er veldig tålmodig med tanke på at jeg kjører to og en halv time med bil hver vei til trening. Jeg har vært nødt til å jobbe veldig hardt for å komme dit jeg er i dag. Det å ta innover seg mye læring de siste årene har hjulpet meg på veien. Jeg er alltid positiv (99 % av tiden). Det har vært viktig i både motgang og medgang.

Hva motiverer deg?

Det som motivere meg til å fortsette må være det å få drive med det jeg elsker. Å ha et lag som støtter deg, trenere som alltid er der og enkeltpersoner som vil at jeg skal gjøre det bra, er veldig viktig for at jeg skal kunne ha motivasjon til å fortsette.

Eddy Knutshaug

Alder: 15

Bosted: Domøy

Idrett: Vektløfting

Meritter: Gull i NM

Hva er ditt høydepunkt i karrieren?

Å få være med på norgesmesterskap. Jeg synes det er utrolig spennende å reiser rundt og delta på store arrangementer.

Hvilke målsetninger har du fremover?

Jeg jobber for å løfte tyngre. Drømmen er å slå norgesrekorden i vektklassen min, det ville vært stort.

Hvor mye trener du?

Jeg trener 2-3 ganger i uka. Det blir mye teknikktrening i øvelsene rykk og støt. Jeg trener også utholdenhet.

Hvorfor har du nådd så langt innen din idrett?

Grunnen til at jeg har nådd så langt er at jeg har trent mer enn vanlig for å nå målene mine. Jeg pusher meg selv til å trene hardere og mer effektivt.

Victoria Augustsen Paulsen

Alder: 16

Bosted: Sjønhalsen

Idrett: Sprangridning

Meritter: 1. Plass Felleskjøpet champion cup 120 cm (kvalifisering til Oslo Horse Show)

3. plass Felleskjøpet champion cup 120 cm (kvalifisering til Oslo Horse Show)

3. plass 115-120 cm Klubbmesterskap

Hva er ditt høydepunkt i karrieren?

Jeg ser på førsteplassen i Champions-cupen som det største høydepunktet så langt. Det var min første plassering noen gang på stevne og, det var derfor ekstra gøy med en førsteplass. I tillegg var det en kvalifisering til et av Norges største stevner. I år red jeg også kretsmesterskap som var en god erfaring å ha med seg. Det mest spennende så langt var bronsemedaljen i klubbmesterskapet for Trondheim rideklubb. Der ble konkurranseinstinktet mitt hentet fram fordi det var omhoppinger om medaljene.

Hvilke målsetninger har du fremover?

Fortsette med treningen jeg driver med nå, og holde systemet. Drømmen min er å få ridd  INM og NM. Disse målene føler jeg er realistiske, og jeg har en hest med kapasitet og mulighet til det.

Hvor mye trener du?

Jeg har en fast treningsplan hver uke som er viktig for meg og hestene at jeg følger for at utviklingen skal gå i det tempoet jeg ønsker. Jeg har tre treninger i uka med treneren min Janniche Lund-Teigås. På mandager rir jeg dressur, på onsdager er det sprang, og på torsdager bakkearbeid. I helgene rir jeg alltid på tur for å holde motivasjonen til hesten og meg selv oppe. Vi jobber sammen i ukedagene, også koser vi oss sammen i helgene.

Hvorfor har du nådd så langt innen din idrett?

Jeg har alltid hatt lyst til å bli veldig god. Treneren min har pushet meg for at jeg skal beholde troen på meg selv, og det er viktig. For å få muligheten til å trene og ri de stevnene jeg vil, har jeg hatt god hjelp av mamma og pappa. Det er veldig kostbart å ha hest og dra på stevner, derfor er jeg veldig takknemlig for hjelpen deres. I tillegg er mamma alltid med i stallen og er med rundt og viser interesse for sporten min. Hun hjelper meg så jeg rekker både å ri og gjøre lekser hver dag. Alle i teamet rundt meg er en del av alt jeg oppnår, og det hjelper å være mange sammen.

Hva motiverer deg?

Min motivasjonen er hesten min, Quanta Costa. Om jeg har en dag jeg egentlig ikke har så lyst til å trene, så vet jeg at hesten trenger meg. Hun trenger stell og bevegelse hver dag. Det at hun har det bra er det viktigste for meg. Det hjelper også at vi er mange i stallen. Vennene mine der er utrolig viktig og en stor del av det som holder motivasjonen oppe.

Bjarne Sørdal

Alder:  17 år

Bosted: Hammarvika

Idrett: Fotball

Meritter: Spiller for Frøya FK

Trent med Rosenborg

Hva er ditt høydepunkt i karrieren?

Jeg har opplevd mye bra med fotballen, men høydepunktet må være da jeg fikk trene med Rosenborg på aldersbestemt nivå. Det mest spennende er likevel kampene vi spiller mot Hitra.

Hvilke målsetninger har du fremover?

Målet mitt er å utvikle meg som fotballspiller så jeg blir enda bedre. Jeg vil oppnå det samme som alle andre fotballspillere, å bli best i verden. Drømmen er å spille for Manchester United.

Hvor mye trener du?

Jeg trener bare fotball og styrke. Jeg har 6-7 treninger i uka, og prøver å få inn litt styrketrening innimellom.

Hvorfor har du nådd så langt innen din idrett?

De egenskapene som har gjort at jeg har kommet hit jeg er i dag er viljestyrken og løpskapasiteten min. Jeg har droppet mye tid med venner og familie for å få tid til å trene nok.

Hva motiverer deg?

Den som motiverer meg mest til å stå på og fortsette med fotball er mammaen min. Hun har alltid vært der for meg, og nå er det min tur til å gi noe tilbake til henne. Har veldig sjelden den følelsen av at jeg ikke vil på trening. Fotball er det beste jeg vet.

Odin Øverland Rømuld

Alder: 17 år

Bosted: Melhus, går sykkellinja på Melhus vgs.

Idrett: Sykkel

Meritter: Deltatt i fem norgescuper

Deltatt i NM og Morgendagens helter-ritt (1 ritt i forbindelse med Artic race of Norway)

Hva er ditt høydepunkt i karrieren?

Jeg har ikke noe spesielt høydepunkt så langt, men det resultatet jeg er mest fornøyd med er 15. plassen på tempo i Skien. Det var et rankingritt i forbindelse med Norgescup. Der deltok så å si alle de beste juniorene i landet og jeg ble 3. beste, første år junior. Det var veldig gøy fordi det var det første rankingrittet i sesongen, og jeg hadde ikke så veldig høye forventninger til meg selv.

Hvilke målsetninger har du fremover?

Målene mine for i år er å kjempe i toppen i Norge, og sykle godt nok til å bli tatt ut til landslag. Jeg har også et mål om å gjøre det så godt jeg kan for at laget skal gjøre det best mulig. Vi får et sterkt lag til neste år, og satser på at flere kan være med å kjempe i toppen.

Hvor mye trener du?

Jeg trener veldig systematisk. Vi får en ukeplan fra treneren og følger dette ganske nøye. Treningsmengden variere litt fra uke til uke ut ifra om vi skal fokusere på mengde eller kapasitet. På mengdeukene blir det gjerne mange timer rolig, mens på en kapasitetsuke er det mindre timer, men hardere økter. Akkurat i denne perioden trener jeg alt fra 12-20 timer i uka.

Hvorfor har du nådd så langt innen din idrett?

Jeg tror konkurranseinstinktet har hjulpet meg mye. Jeg liker å konkurrere i det aller meste. Syklingen begynte jeg med ved siden av fotballen i ganske sen alder. Jeg meldte meg på noen ritt for å se hvor langt bak jeg var de som drev aktivt med sykling på min alder. Dette ga videre motivasjon, og framgangen siden har vært stor. Jeg sluttet med fotball og satser nå for fullt på sykkel. Hvis man skal bli god må man hele tiden fokusere på de viktigste tingene. Det er kjekt med gode lagkamerater som drar deg med ut slik at du får holdt opp trøkket i de tyngre periodene.

Hva motiverer deg?

Først og fremst er det framgangen og det å se hvor god jeg kan bli, som er den største motivasjonen. Jeg tenker ikke så langt fram i tid på sykkel, men jeg skal fortsette å jobbe hardt de neste årene for å forbedre meg, og bli en god syklist.

Emilie Ervik

Alder: 15

Bosted: Hammarvika

Idrett: Håndball

Meritter: Spiller på Frøya IL

Deltatt på SUM-samlinger (sonesamlinger) og har rykket opp til RLM-samlinger (regionalt landslagsmiljø) denne sesongen.

Hva er ditt høydepunkt i karrieren?

Høydepunktet i karrieren min så langt er helt klart da jeg ble tatt ut på regional landslagssamling (RLM). Den første samlingen var i september, der det kun var jeg fra Frøya som ble tatt ut. Senere kom også to av mine lagvenninner med. Det var også morsomt da vi vant finalen i Baldus-cup i 2014, og da vi deltok i Peter Wessel-cup i fjor. Det er en cup for de beste håndballagene i Norge.

Hvilke målsetninger har du fremover?

Mine individuelle mål er å bli tatt ut til NM-bylagsturnering nå i februar, og å bli tatt ut til LK 00/01 samling (landslagssamling for kvinner født i 2000 og 2001). Det har også vært veldig stort om laget hadde greid å kvalifisere seg til Bring-serien neste sesong. Drømmen er jo å komme med på landslaget.

Hvor mye trener du?

Vi har håndballtrening i hall to dager i uka. Jeg trener også styrke på treningssenter et par dager i uken. I tillegg har jeg egentreningsøkter der jeg trener kondisjon og hurtighet. Da liker jeg best å løpe intervaller. Nå som sesongen er i gang har vi kamper i helgene. Jeg har alltid en fridag i uken der jeg prioritere lekser og venner. Det er viktig med restitusjon også!

Hvorfor har du nådd så langt innen din idrett?

Jeg har et veldig sterkt konkurranseinstinkt, og jeg elsker å vinne. Jeg er veldig treningsvillig og har stor viljestyrke. Etter mange år i idretten har jeg fått en god spilleforståelse. Jeg har vært nødt til å trene mye og prioritere trening og håndball. Hadde det ikke vært for treneren min, Øystein Claussen, og håndballaget mitt, hadde jeg aldri kommet hit jeg er i dag.

Hva motiverer deg?

RLM-samlingene gir veldig mye motivasjon. Treneren min motivere meg mye og jeg liker å se videoer fra gode prestasjoner på landskamper. Det er sjelden jeg føler jeg ikke orker å trene, men de gangene jeg gjør det, drar jeg på trening likevel fordi jeg vet at jeg aldri angrer etter en treningsøkt.

Thea Arntsen

Alder: 16

Bosted: Fillan

Idrett: Fotball

Meritter: Vunnet Salmars talentpris 2013

Vunnet prisen Ӂrets unge spiller, dame senior 2014

Skal spille for Nardo denne sesongen

Hva er ditt høydepunkt i karrieren?

Det må være tysklandsturen med Team Trøndelag i 2014. Det var et ”vendepunkt” for meg. Der fikk jeg vist meg skikkelig fram og det var moro! Etter det steg motivasjonen veldig mye. Regionsamlingen høsten 2014 var også stort for meg ettersom det er det høyeste nivået jeg har vært med på. Det var spennende å kjenne på det nivået!

Hvilke målsetninger har du fremover?

Målet videre er å spille en god sesong for Nardo og utvikle meg så mye som mulig dette året. Drømmen er å spille i Toppserien, så det håper jeg skjer om noen år.

Hvor mye trener du?

En vanlig treningsuke består av 4-5 fotballøkter og 2-3 økter med styrke, kondisjon eller spenst. Jeg har minimum en styrkeøkt i uka, men jeg varierer på kondisjonsøktene og økter der jeg trener spenst. Når sesongen starter blir det enda mer fotballtrening. Jeg har også to økter på skolen som brukes til styrketrening, så i sum trener jeg 8-10 timer hver uke.

Hvorfor har du nådd så langt innen din idrett?

Jeg har en ganske unik egenskap i det at jeg er en veldig offensiv keeper. Det er ofte jeg er utenfor 16-meteren. Det er vel derfor jeg blir interessant. Samtidig er jeg ganske god på skudd og situasjoner foran mål, og jeg slår veldig gode femmetere. For å konkurrere på høyt nivå har jeg trent mye. Jeg og pappa har hatt mange keepertreninger sammen, og jeg har reist mye til Trondheim for å trene i ukedagene. Det tar mye energi, men det er verdt det. Jeg får veldig mye glede ut av å prøve meg på høyt nivå selv om jeg også kan bli nervøs og kjenne på presset.

Hva motiverer deg?

Det som motiverer meg er tanken på å nå langt. Jeg må være godt forberedt til treninger med lagene i byen som er bedre enn oss. Jeg vil vise meg frem, imponere og få skryt for arbeidet jeg legger ned. Når det frister lite med trening tenker jeg på den gode følelsen jeg får når jeg er ferdig. Den følelsen er så god! Da får jeg mye bedre samvittighet, og alt blir generelt mye bedre med en god treningsøkt.

Tim Roger Wærø

Alder: 26

Bosted: Hamarvika

Idrett: Konkurranseskyting

Meritter: Deltatt på Øylekene på Jersey

Hva er ditt høydepunkt i karrieren?

Høydepunktet så lang var deltakelsen på min første konkurranse. Sitter igjen med en fantastisk opplevelse etter Øylekene på Jersey, og en lyst til å fortsette å konkurrere på høyt nivå.

Hvilke målsetninger har du fremover?

Målsettingen videre er å få til kontinuerlig trening og en tropp til neste Island Games. Har også klasseregistrert med systemet her i Norge slik at jeg kan begynne å konkurrere hjemme. Drømmen er å vippe Menorca av tronen og ta gullmedalje i lekene.

Hvor mye trener du?

Prøver å få til 3-4 treninger på banen i uka i automat trap og jeger trap. Det som terpes på er reaksjon og utholdenhet.

Hvorfor har du nådd så langt innen din idrett?

Det at jeg begynte å være med på jakt i tidlig alder, og bestandig har vært interessert, har vært en viktig faktor til at jeg begynte med leirdueskyting. Jeg tar treningen og konkurransen seriøst, men samtidig klarer jeg å ha det gøy og lære av opplevelsene. Det er noe jeg mener er årsaken at jeg kan konkurrere på et høyt nivå. Jeg er også ganske sta og bestemt.

Hva motiverer deg?

Å skyte på banen er fantastisk morsomt.  Det å se utviklingen og det å skyte ”perfekte sett” er nok til å holde meg motivert til å fortsette.