For første gang i historien ble det arrangert judostevne på Hitra i helgen. Stevnet ble holdt i Hitrahallen og 81 deltakere fra Namsos, Nidaros Judoklubb, Levanger, Trondheim Judokwai og Sandstad IL Judo var påmeldt.

Presist kl. 10.00 var det innmarsj akkompagnert med korpsmusikk. Til marsjen ”Promotion” marsjerte 81 hvitkledde utøvere taktfast rundt mattene som var lagt ut på gulvet i Hitrahallen. Før fellesoppvarmingen hadde unge turnere fra Fjellværøya oppvisning. Vi fikk blant annet se forlengs- og baklengs rulle, hodestående og hjul.

Dugnadsarrangement

Utøverne som skulle gå kamp var mellom 11 og 18 år. Lørdag gikk ungdommene kamper og søndag er det en to timers treningssamling.

- Dette er et helt fantastisk arrangement. Det kom dobbelt så mange deltakere som vi forventet, sier leder for Judo Midt, Espen Johannessen.

Johanssen beskriver stevnet som et dugnadsarrangement, der alle klubbene har hjulpet til med det de kan, men det er Sandstad IL som er hovedarrangører.

- Treneren Rafal er en kjemperessurs og en veldig god trener. Sandstad IL er heldige som har han, sier Johannessen.

Vant nesten

Trener Rafal Sobiecki startet judogruppa i 2016 og har i dag 32 medlemmer. To av medlemmene er Brage Hermansen og Daniel Jørstad. De har ikke trent mer enn noen måneder, men kan allerede mange teknikker.

- Jeg var litt nervøs for at motstanderen skulle være mye sterkere enn meg og at jeg skulle glemme alt jeg har lært, forteller Daniel.

Han hadde ingen grunn til å være nervøs før kampene. Av tre kamper vant han to. Daniel gikk blant annet kamp mot Brage, og den kampen synes han var morsomst.

- Det morsomste med judo er å lære nye ting, forteller Brage.

Brage har gått tre kamper, og den morsomste var den han tror han nesten vant.