Anders Espnes har vært primus motor for  Frøyas deltagelse under Norway Cup i en årrekke. I år går kampene på Ekebergsletta uten Frøya FK på banen.

- Jeg ble hjertesyk i februar, og har derfor ikke hatt mulighet til å jobbe med Frøya FKs deltagelse i Norway Cup dette året. Jeg hadde håpet at noen andre kunne ta på seg ansvaret, men slik ble det ikke. Ikke i år iallefall.

Til Oslo likevel

Men selv om frøyværingene ikke spiller, har Espnes likevel tatt turen nedover til tigerstaden for å oppleve det som regnes som en av verdens største fotballturneringer.

- Fruen og jeg har tatt turen nedover, og snart skal vi til Sjølyst for å drikke kaffe mocca fra svære kopper, slik vi har tradisjon for å gjøre når vi er her nede.

Men selv om man prøver å holde på tradisjonene er det ganske annerledes å oppleve fotballfesten uten Frøya FKs deltagelse.

Vondt å ikke være med

- Det er helt jævlig, for å si det rett ut. Det viktigste med å være med i Norway Cup er ikke å vinne. Det er å gi ungene en unik opplevelse. det er sosialisering, og det er å stifte nye bekjentskaper. Og det er fotballglede, forteller Espnes engasjert.

Håpet er at Frøya deltar i turneringen neste år.

- Ja, jeg håper virkelig det. Det er et sterkt ønske, avslutter Anders Espnes.