Daniese Sæther fra Frøya deltar den kommende uka på sitt andre EM i Taekwon-Do. Mesterskapet arrangeres i Liverpool.

Ifølge trener og leder Frøya og Hitra Taekwon-Do Klubb,  Jens Christian Reberg, er dette Danieses timeplan denne uka:

  • Mandag 24. april.Daniese og landslaget reiser til England.

  • Tirsdag 25. AprilDeltager registrering og innveiing.

  • Onsdag 26 april:Coache møte og trekking av lister (hvem møter hvem i hver klasse). Det er cupsystem i Taekwon-Do så trekkingen er spennende.19.00 Åpnings sermoni Echo Arena Liverpool.

  • Torsdag 27. aprilFørste konkurransedag. - I og med at trekkingen ikke er offentlig ennå er det vanskelig å si noe om når vi kan forvente å høre noe fra Liverpool om når Daniese skal konkurrere. Det kan like gjerne bli fredag, lørdag eller søndags formiddag, sier Reberg.

  • Søndag 30. april:Siste konkurranse dagAvsluttings seremoni.Middag og Farewell party.

  • Mandag 1. MaiLandslaget reiser hjem til Norge

  • Tirsdag 2. maiDaniese kommer hjem til Frøya forhåpentligvis med edelt metall i kofferten.

- Vi har en spennende uke framfor oss, sier Reberg.

- Må bare gi gass

Daniese Sæther har i lang tid vært i knallhard trening før EM. Hun deltok i EM for første gang i fjor. Da ble hun transportert ut på båre, etter et hardt spark i brystet. Men det har bare fått taekwondo-talentet fra Frøya til å trene enda hardere.

- I fjor lærte jeg hvor tøft nivået var, og hvor stor forskjell det er på norsk og internasjonalt nivå. Herregud, tenkte jeg bare. Men de har vært med i EM og VM før og har mye mer erfaring. Da må jeg bare gi gass og trene masse og bedre, fortalte Daniese da vi møtte henne i basishallen på Sistranda for noen uker tilbake.

- Målet er å komme meg gjennom en sparrekamp uten å bli skadet og sendt til sykehus. Og å slå Ukraina i mønster, og vise utviklingen fra i fjor. Jeg har trent såpass mye at jeg kjenner fremgang, og er sterkere både mentalt og i kroppen. Men jeg har mye å jobbe med enda, innrømmet hun da.

Trener med faren

Hun har studert videoer av sin egen og sine motstanderes teknikk, og vet hva hun skal forberede seg på. Til det får hun god hjelp av pappa og sparringspartner Terje Sæther.

- Han holder puter og hansker når jeg sparrer, og vet hva jeg skal forberede meg på. Både han og mamma har alltid vært der for meg, og vært gode støttespillere, sier Daniese.

Hun har også kontakt med langslagstrenerne, som gir henne oppfølging og tips.

- Det er ikke så enkelt på lille Frøya, når jeg både trener klubben, og skal trene mye selv. Men når det er artig så går det likevel bra. Jeg har bra flyt på treningen, sier hun.