I helga deltok 9 løftere fra oss på Landsdelsmesterskap i vektløfting som ble arrangert i Trondheim av Nidelv IL. Mesterskapet bestod av 55 løftere fra 5 forskjellige klubber.

– Vi fikk med oss en god samling med medaljer hjem på søndag. Hele 6 gullmedaljer, 1 bronsemedalje og 3 bestemannspremier, melder Hitra vektløfterklubb.

Debuterte

I årsklassen Ungdom menn løftet både Nojus Ulida, René Djupå og Tomack Sand i 61 kg klassen. Nojus er bare 13 år og deltok for første gang i et stevne utenfor Hitra.

-Han løftet 28 kg i rykk og 37 kg i støt. 6 godkjente løft og økning av sin personlige rekord i rykk og støt sammenlagt med hele 5 kg og har dermed all grunn til å være stolt av egen innsats, sier John Birger Brevik i Hitra vektløfterklubb.

Tomack Sand og René Djupå fikk gull og bronse. Foto: Hitra vektløfterklubb

Rene Djupå deltok på tross av han nettopp har vært syk i 2 uker. Han endte opp med 48 kg i rykk og 58 kg i støt, noen som er 2 kg under hans personlige rekord i rykk og en tangering i støtøvelsen. Dette holdt til 3. plass og bronsemedalje i klassen 61 kg.

Tomack Sand som fikk 1. plass og gullmedalje i samme vektklasse endte opp med 54 kg i rykk og 68 kg i støt. Dette er 2 kg økning av personlig rekord i rykk. 3. og siste forsøk i støt på 72 kg ble dessverre underkjent, og han endte derfor opp med 68 kg, noe som er 2 kg under hans personlige rekord i støt. Det hold allikevel til gullmedalje i klassen.

Ny pers

I 73 kg klassen løftet Rasmus Heggvik Aune. Rasmus endte opp med 85 kg i rykk og 112 kg i støt. Dette er ny personlig rekord i rykk med 3 kg og ny personlig rekord i støt med 1 kg. Dette holdt til en klar 1. plass og gullmedalje i vektklassen. I tillegg ble Rasmus kronet til beste ungdomsløfter i mesterskapet.

Rasmus Heggvik Aune fikk en klar 1. plass og gullmedalje i sin vektklasse. Foto: Hitra vektløfterklubb

Debuterte som junior

Både Ronja Lenvik og Åse Johanne Berge deltok denne gangen som første års juniorer og de tok begge hver sin gullmedalje.

Ronja deltok i 55 kg klassen endte opp med 72 kg i rykk og 86 kg i støt, Dette er 5 kg unna hennes personlige rekorder i både rykk og støt men det holdt uansett til seieren i hennes vektklasse. Ronja fikk i tillegg en velfortjent pris for beste kvinne blant juniorene.

Ronja Lenvik løftet for første gang som junior og fikk gull og bestemannspris. Foto: Hitra vektløfterklubb

Åse Johanne løftet i 59 kg klassen og er på full fart tilbake etter et sykeopphold. Hun endte hun opp med 60 kg i rykk og 77 kg i støt, dette er 4 kg under henne personlige rekord i rykk og 5 kg under rekorden i støt. Åse var fornøyd med egen innsats og gullmedaljen i 59 kg klassen.

Åse Johanne Berge løftet for første gang som junior og tok gull i sin vektklasse. Foto: Hitra vektløfterklubb

Også seniorer

Hitra hadde også tre seniorløftere med på mesterskapet.

-Marius Haranes som er tilbake etter flere år uten vektløfting løftet i 81 kg klassen. Han løftet 70 kg i rykk og 90 kg i støt, noe som er totalt er 10 kg økning personlig rekord siden siste stevne, bare for 3 uker siden . Dette holdt ikke til å få en plass på pallen, men han har all grunn til å være fornøyd med egen innsats, melder vektløfterklubben.

De to andre seniorene som deltok fra Hitra var Remy Heggvik Aune og Mikal Akset. De er begge første års seniorer.

-Remy løftet i 89 klassen og endte opp med 108 kg i rykk og 140 kg i støt. Dette er en tangering i rykk og 4 kg under hans personlige rekord i støt. Dette hold til gullmedalje i vektklassen og i tillegg fikk han prisen for beste senior totalt hele mesterskapet

-Mikal som løfter i 96 kg klassen fikk også gullmedalje i sin vektklasse. Han løftet 106 kg i rykk og 135 i støt, noe som er en del under hans personlige rekorder, men innsatsen holdt allikevel til gullmedalje i hans vektklasse.

-Både trenere og støtteapparat er fornøyd med innsatsen og medaljefangsten på årets første mesterskap, skriver vektløfterklubben.