Talentutviklingen i Frøya IL blir lagt merke til. Både jenter 13 og 15 spiller i år i de beste avdelingene i Midt-Norge i sine klasser. Der får de sjansen til å spille mot de beste spillerne i Trondheim. Den gode matchingen og mye trening har gjort at våre lag er blant de beste i regionen. Denne uken har vi en jente på lokal samling for j2001, to på samling for j2002 og 5 på j2000.

Aspirerer til landslagssamling

Mest imponerende er det at to av våre 15-åringer skal på regional Landslagssamling (RLM) for j2000/2001. RLM er for de som enten er på landslaget (LK00) eller aspirerer til en plass der. Spillerne på RLM velges ut fra de tre nordligste fylkene, Sør og Nord-Trøndelag og Møre og Romsdal. De hadde sin første samling i september 2015. Emilie Ervik har vært med på alle 5 samlingene, Sofie Norheim Sandvik har deltatt på 4 og Sara Knutshaug har vært på to samlinger. Denne gangen er det altså Emilie og Sofie som er uttatt.

Håper på Bylagsturnering

26. til 28. februar er den årlige Bylagsturneringen (Scandic-cup) for 15-åringer. Det er 13. gang Norges Håndballforbund arrangerer denne turneringen. Der stiller Bergen, Hamar, Stavanger, Oslo, Drammen og Trondheim lag. Trondheims lag består av jenter fra det samme området som RLM. Etter RLM-samlingen på torsdag kommer uttaket til bylaget, og Emilie og Sofie er blant spillerne som kjemper om en av de 14 plassene på Trondheims lag. Blir de tatt ut der så blir det vinterferie i Trondheim spektrum for jentene. Det å komme med på bylaget er i så fall en utrolig prestasjon. For å komme med så må da Sofie bli sett på som en av de to beste venstre kantene nord for Dovre, og Emilie som en av de to beste linjespillerne. Bare ei jente fra øyrekka har klart det tidligere. Vera Bekken tok sølv for Trondheims bylag på Hamar i 2011.

God på talentutvikling

Frøya IL er en breddeklubb der det skal være mulig å bli så gode som de ønsker. Det er viktig at ingen  trenger å reise ut tidlig for å nå målene sine. Samarbeidet vi har med Frøya vidergående og næringslivet er en av grunnene til at jentene har kunnet trene mye. Med ny basishall og fotballhall som frigjør tid til mer trening i Frøyahallen ligger alt til rette for at Frøya IL også i fremtiden skal gjøre seg bemerket på håndballbanen.MvhØystein Claussen, Frøya IL