Få har sett så mange håndballkamper i Hitrahallen som Olaf Landhaug opp gjennom årene. I dag fikk 90-åringen komme tilbake til hallen for å se håndballjentene igjen i Søvest å regn-cupen. Jentene som nå er blitt til veteranlaget til Hitra IL.

- Han har holdt med laget i 90 år nå!

Gamletreneren Kolbjørn Olsen på veteranlaget på klemmer seg inn mellom damene som kommer bort for å hilse på lagets mest dedikerte supporter.

I cupen spilte veteranlaget til Hitra IL mot Sokna, og på tribunen sitter Olaf. 90 år gammel stiller han opp for å heie på.

- Olaf har vært på hver kamp siden vi fikk hall her hvert fall, brøler Lise Fjeldvær over fløyter og rop i Hitrahallen. Nede på banen spilles kamp og supporterne er i full gang med å heie sine respektive lag frem til seier. Latteren sitter løst blant damelaget når de skal komme frem til når hallen ble bygget.

- Vi hadde hjemmekamper på Orkanger før vi fikk hall her selv, forteller Tone Larsen. Gjengen har spilt sammen siden ungdomsårene på 80-tallet og virker som en skikkelig sammensveiset gjeng.

- Hallen kom vel i 89?! 90?!

Alle damene i gruppen prøver å definere når de fikk sin egen hjemmebane.

- Uansett, Olaf var her på hver kamp da vi spilte her!

90-åringen, som jobbet som meieri-arbeider på Fillan, kommer i ens ærend på lørdag for å se jentene spille og er godt fornøyd med 9-4 seieren over Sokna.

- Ja,  jeg kommer for å se Hitra spille da, vet du, sier han.

Landhaug vet ikke om han får med seg kampen som går senere på dagen, men hjertet banker for damene ute på banen selv om han trekker seg tilbake til «tunet» hvor han har tilholdssted om dagen.