Onsdag 25. juni kommer Rosenborg BK tilbake til Frøya for å ha fotballskole med unge spillere fra øyregionen.

Mikael Dorsin, Daniel Ørlund, Steffen Iversten og Jan Jönsson var populære autograf-skribenter da RBK-stjernene gjestet Frøya idrettspark på Nabeita for snart to år siden. De to sistnevnte har siden den gang funnet seg annet å gjøre, mens Rosenborg har fylt på med ny trener og nye stjerner.

Og nå på onsdag kommer de tilbake for å lage fotballskole her hos oss. Fotballklubben ber nå interesserte fotballspillere fra regionen om å starte påmeldinga, da det er et begrenset antall plasser tilgjengelig.

- Frøya FK fikk tilbudet om å arrangere fotballskole for øyregionen gjennom samarbeidet Skretting - RBK. Onsdag 25. juni braker det løs igjen. Vi ber derfor interesserte jenter og gutter på Frøya og Hitra i alderen 5-12 år holde av denne dagen, sier Solveig Gaasø, Frøya FKs styreleder.

- Det vil også bli mulighet for et matbit, autografskriving m.m. Og er det unger fra andre steder som vil legge ferien sin hit, så er oigså de hjertelig velkomne, sier Gaasø.

Det er ifølge Gaasø hele Rosenborgs elitelag som kommer utover. Fotballskolen er gjort mulig gjennom kontakter inn mot firmaet Skretting, forteller hun.

- Skretting har et samarbeid med Rosenborg, og sørger nå for at vi får gjennomført denne fotballskolen igjen, som vil berike, stimulere og motivere fotballen i øyregionen, sier Gaasø.

Sist gang RBK-stjernene var på Nabeita, krydde det av små (og store ) som ville ha et glimt av fotballspillerne man vanligvis bare ser på Lerkendal eller på tv.

- Hovedmålsettingen med denne turen er at spillerne skal "åpne sinnene" sine og få andre inntrykk enn det de er vant med til vanlig. Her skal vi trene, se kamp og i kveld skal vi spise et godt måltid, sa Jönsson. Uansett hva som blir ekstra-programmet denne gang, håper vi RBK også denne gang kan returere til tippeligaen med ny giv etter oppholdet.

(Foto: Eirik Eriksen)