I dag er det kakefest hos veivesenet, feirer ny milepæl på Lakseveien

Trafikk

Statens vegvesen og entreprenørene som bygger Lakseveien, feirer i dag med kake for å markere gjennomslag på nok en tunnel i prosjektet. Det er nå hull helt gjennom Mjønestunnelen, som blir en viktig del av Åstfjorden-forbindelsen.

- Vi hadde gjennomslag i går kveld, forteller en fornøyd byggeleder Jostein Karlsen til lokalavisa Hitra-Frøya onsdag formiddag.


Karlsen forteller at arbeidet med Mjønestunnelen har gått som planlagt og uten noen spesielle problemer.

- Alt er i rute, forsikrer han.

  Foto: Edmund Broholm, Statens vegvesen

 

Bilistene skal etterhvert kunne kjøre gjennom Mjønestunnelen og ut på den etterhvert nybygde brua over Åstfjorden. Fordi det er så stor høydeforskjell mellom tunnelåpningen på fjord-sida og dagens veitrase, vil ikke Mjønestunnelen kunne bli tatt i bruk før selve brua også står ferdig. Det skal etter planen skje i 2020.


 

Nå skal arbeiderne flytte utstyret sitt på andre siden av fjorden og begynner på Slørdalstunnelen. Her foregår det allerede tunneldriving fra fjord-sida, mens utstyret som nå fraktets fra Mjønes skal drive tunnel fra Krokstadøra-sida.

- Når dette er klart, blir det altså tunneldriving fra begge sider samtidig, forklarer Karlsen.


Nye dronefoto over utbyggingsområdene: Ett tiår med anleggsarbeid, nå skimter vi slutten

Mye har skjedd langs Lakseveien det siste tiåret - snart skal alt være ferdig.