Bruene våre

Ble avslørt med for tung last over Knarrlagsundbrua

Med mobil vekt kan Statens vegvesen kontrollere vekten på tungbilene som passerer Knarrlagsundbrua.  Foto: Statens vegvesen

Trafikk

En laksetrailer ble mandag stoppet i en vekt-kontroll etter å ha passert Knarrlagsundbrua med for tung last. Brua har som kjent i høst fått nedsatt tillatt akseltrykk, som det heter, etter at det er påvist svekkelser i bæreevnen på brua.


Betongbiter faller fra brua. Nye beregninger fra veivesenet gir brua bare noen få års levetid

Veivesenet gir Knarrlagsundbrua langt kortere levetid enn før antatt.

 

Statens vegvesens kontrollører var på plass med mobil vekt og kontrollerte de tunge kjøretøyene som passerte. De aller fleste holdt seg innenfor vektkravet, men en transportør er ilagt en bot på 3.800 kroner for å ha lastet for tungt. Det forteller inspektør Ole Hammer i Statens vegvesen til lokalavisa Hitra-Frøya.

- Vi veide opp og det ble funnet overlast på 1.400 kilo på hengeren. Selve bilen var grei, men det er tydelig at de som laster tar høyde for at brua holder, sier Hammer.

Inspektøren sier at vektkontrollørene vil komme tilbake til Knarrlagsundbrua.

- Når det er innført begrensninger, vil vi holde brua under oppsikt, sier Hammer.


 

Statens vegvesen utfører flere ulike kontroller i øyregionen disse dagene. I dag har kontrollørene kontrollert tungbiler ved Nordskaget.

- Vi har i dag anmeldt en sjåfør for brudd på kjøre- og hviletidsbestemmelsene, og en henger er blitt avskiltet på grunn av teknisk tilstand, forteller Hammer.