Ny og kraftig vindkule treffer oss veldig snart

  Foto: Nina Elstad

Været

I helga fikk øyregionen smake såvidt på en mild høststorm, da vind kraftig til juni å være feide over kysten. I dag og i morgen skal det blåse opp igjen og komme opp i storm styrke ytterst i øyregionen.


 

Kulingen skal øke på i styrke utover kvelden og gå over i liten storm i Sula- og Mausund-traktene utpå natta.

Også lenger inn på fast-Frøya og fast-Hitra vil vinden kunne komme opp i stuv kuling 17 m/s, melder Meteorologisk Institutt. I tillegg skal vinden følges av betydelige mengder nedbør, spesielt utover kvelden i kveld (tirsdag).


 

Voldsomt uvær i natt:

Lynet slo i hjel sau

 

Forsikringsselskapene har i forkant av sommervinden bedt folk vært spesielt oppmerksom på løse gjenstander i hagen som møbler og trampoliner. Også båten og fortøyningene kan det være lurt å ta en ekstra sjekk på.


Slik utviklet uværet seg til et blitzregn over øyregionen

- Det må være svært mange år siden det var så ille her ute


Fram mot St.Hans-aften på lørdag er det meldt roligere vindforhold og relativt lite nedbør.