Har sendt ut gult farevarsel - frykter lokale ødeleggelser

  Foto: Meteorologisk Institutt

Været

Meteorologisk Institutt har i dag sendt ut såkalt gult farevarsel der de advarer mot høy vannstand og fare for lokale oversvømmelser.

- Natt til tirsdag (i natt) venter vi høy vannstand i Møre og Romsdal og i Trøndelag på strekningen Stad til Rørvik. Vannstanden vil nå maksimum mellom midnatt og klokka 2, skriver Meteorologisk Institutt.

Det er ventet at vannstanden i løpet av natta blir omlag 20 centimeter høyere enn det som er oppgitt i tidevannstabellane.

Meteorologisk Institutt oppfordrer til å sjekke fortøyningen til båten og sikre løse gjenstander nederst i strandsonen. Mulige konsekvenser er lokale oversvømmelser og fare for små ødeleggelser på infrastruktur og bygninger i strandsonen.