Hele artistrekka for Frøyafestivalen er nå klar

Kultur

Kurt Nilsen og 10CC er offentliggjort tidligere. I dag tidlig slapp Frøyafestivalen sin nye festivalplakat og nettside, som avslører hele artistrekka som kommer til Siholmen den 4. og 5. august. Her finner vi blant andre Stage Dolls, Oslo Ess og Janove (kjent fra Kaizers Orchestra) og John Olav Nilsen og Nordsjøen. Fjorårets festivalband Lomsk er tilbake. Bandet Sørgekåpe kommer. Og lokale band som skal spille på årets festival er Harvest og Extreme Pleasure.

- Jeg er veldig godt fornøyd med årets program, sier festivalsjef Hallbjørn Stenhaug til lokalavisa.

Han var også veldig godt fornøyd med fjorårets program, men medgir at den kunstneriske profilen i fjor ikke helt "traff" det lokale publikummet. I år mener han at Frøyafestivalen er helt tilbake på sporet. Med de britiske stjernene i 10CC, John Olav Nilsen og Nordsjøen samt Stage Dolls på en og samme kveld, må det bli "livat" fredagskvelden. Og lørdagen er ikke mindre aktuell i så måte; da spiller rockerne i Oslo Ess, Kurt Nilsen og Janove på samme scene utover kvelden. 


Nå har han bestemt hvor den neste Frøyafestivalen skal arrangeres:

- Jeg er litt overrasket over at jeg ikke har sett dette før

 

Som Hitra-Frøya tidligere har skrevet, blir det fortsatt festivalområdet på Siholmen på Sistranda, dog noe justert i forhold til tidligere år. I år blir hovedscenen plassert foran den røde bryggerekka på Siholmen, teltscenen nede mot bryggekanten/den gamle hurtigbåtkaia.

- Det blir den største scenen vi noengang har hatt. Flere av bandene vi har booket har krevd det. Det nye området passer oss derfor enda bedre, sier Stenhaug.

Sjekk også vår samleside for innhold om Frøyafestivalen

 • Stage Dolls: Velkjent rockeband fra Trondheim. Venner av øyregionen som kommer med en lang rekke hits, som Commandos, Wings of Steel, Still in love, Soldier`s gun, Heart to Heart og Love don´t bother me.
 • 10CC: Britisk rockeband med stor merittliste. Skal ha solgt over 30 millioner album og har hatt 11 topp 10-hits i England, bl.a. "I´ not in love" og "The things we do for love"
 • I februar i år besøkte 10cc Operaen i Oslo, en konsert som ble utsolgt lenge før bandet inntok scenen.
 • Lomsk: Spellemannspris-nominert folkrock-band fra Gudbrandsdalen. Rock inspirert av folkemusikktradisjonen.
 • John Olav Nilsen og Nordsjøen: Tidligere var det John Olav Nilsen og Gjengen (spellemannsprisvinnende album for beste rockealbum), nå er det nye makkere i Nordsjøen.
 • Kurt Nilsen: Kurt er tilbake på Frøyafestivalen. Bergenseren, viden kjent som vinner av World Idol, har helt sikkert med seg hits som "She´ so High", "My street" og "Lost Highway".
 •  
 • Janove: Janove Ottesen var frontfigur i Kaizers Orchestra, som rocket festivalscenen på Siholmen for noen få år tilbake. Nå er han tilbake som soloartist.
 • Oslo Ess: Rockeband fra .. ja, Oslo. Leksikon skriver om Oslo Ess: "Bandets tekster handler mye om fest og uteliv og gjenspeiler til dels Jokke og Raga Rokkers, men i en samtidsstil for 2010-tallet. De kom til Urørt-finalen i 2011, og havnet på VG-lista i mange uker. De var også nominert til spellemann i kategorien «Rock», og solgte ut Rockefeller i 2011." Ga i 2016 ut albumet "Konge uten ei krone".
 • Exstreme pleasure

   
 • Extreme Pleasure: Band bestående av øyværinger. Har bemerket seg lokalt, og i Trondheim, men sin Tribute to Guns and Roses.
 • Sørgekåpe: Band fra Askim, spiller melankolsk rock
 • Harvest: Band med utspring fra Frøya, med Kristoffer Iversen Tønder ​i spissen.